Не сме лоши хора, защото нямаме пари, а нямаме пари, защото сме лоши хора!

* „Както винаги бях изряден, но отношението беше като към временно пребиваващ извън затвора” * „Никой не иска предприемачи, защото те има вероятност и да забогатеят”
"Най-добър читателски коментар за 2010 г."

НАЙ-ТРУДНОТО НЕЩО е с малко думи да кажеш много. С много думи да кажеш много също не е лесно. Но друго си е кратката форма – мълния. А ефектът е като от удар от мълния – поразителен. По-долу ви представяме един читателски коментар, който ни изуми точно с това: с многото, казано с малко думи, с мълниеносния си ефект.

КОМЕНТАРЪТ Е КЪМ МАТЕРИАЛА „В нормалните страни няма такъв вариант”, т.е. представлява „коментар на коментара”. И казва важни неща по (най-)важната обща тема – защо нещата тук (в Троян, в България) все не вървят, и все отказват да тръгнат; след „демокрацията” – също. Поредната ни номинация за конкурса на Т21 "Най-добър читателски коментар за 2010 г." - прочетете, заслужава си.

Т21
*****

КАТО СТАНА ВЪПРОС ЗА СЛУЖИТЕЛИ, да ви разкажа малко. Моята фирма беше една от първите в началото на „демокрацията”. Започнах от нулата. Първите три месеца работех сутрин от 7 нощем до 2 часа. Първите две години имах по един почивен ден - на първи януари. Студ, дъжд, пек и т.н.

КАКВО БЕШЕ ОТНОШЕНИЕТО НА ЧИНОВНИЦИТЕ към гадния експлоататор на работническата класа? Точно както и през комунизма – високомерно. Една дървена барака, построена за 8 дни, узаконявах година и половина при великата и несменяема главна архитектка. Три пъти си смени приемното време (тогава се ходеше по стаите да се върши работа), или беше в отпуск, или в болнични, или на пазар, или беше заета, или просто я нямаше. Година и половина! При една данъчна ревизия (данъчната служба беше в Троян) инспекторът рекъл, преди да вляза: „Тоя е в кюпа”; после ми казаха. Разбира се, че както винаги бях изряден, но отношението беше като към временно пребиваващ извън затвора.

СЕГА Е ТИХО, нямам фирма с 20 работници, тихо е и в „Елпром”, „Машстрой” и „Хемус”, тихо е и на центъра на Троян – няма млади хора. Всички викат: „Искаме предприемачи, работни места, големи бюджетни заплати”. Не е вярно! Всички искат блага, но все още никой не иска предприемачи, защото те има вероятност и да забогатеят. Докато не се преодолее егоизмът, няма да има промяна. За последен път ще кажа: Не сме лоши хора, защото нямаме пари, а нямаме пари, защото сме лоши хора!

Анонимен, 25 октомври 2010 г.
(коментарът е към материала „В нормалните страни няма такъв вариант”)

20 коментара:

Анонимен каза...

Снимката не е подходяща. Смачканият по принцип не е озъбен и с поглед на наемен убиец.

Анонимен каза...

It's a metaphor!

Анонимен каза...

Докато го оправляват този град стари номенклатури и върли комуняги от времето преди 10 още по тихо и мръсно ще става.А пък предприемачи никой няма да допусне за какво им са като 5-6 човека почти са си го делнали града та да им разваля рахатлъка.Представете си ,че дойде някой и започне да дава повече от 200-300 евро на месец за 12-14 часов работен ден колкото плащат сега месните биснемени,направо ужас тотално ще им обърка сметките.

Анонимен каза...

В сайта на ФорумЪТ има интересен материал за кмета, пътищата и дупките. Прочетете го непременно.

Анонимен каза...

http://forumat-troyan.blogspot.com/2010/10/blog-post_26.html

Анонимен каза...

Не сме лоши хора, злобни сме

Анонимен каза...

Много добри коментари се забелязват напоследък.
Дали ми се струва или троянеца започва да излиза от летаргията.Ако е така лошо му се пише на дядо ви трибестан!

Анонимен каза...

Господин Кмете,

Ние живеещите от поделението до бензиностанция Йоанна,също сме жители и данакоплатци!
За нас ще има ли ремонт на улицата и тротоари?
Ще ни отговорите ли, или както онзи който настояваше за ремонт на главната да започнем по цял ден да пишем по форумите,но видя се ефект има!

Анонимен каза...

"дядо Трибестан". Е наистина има много добри коментари. Мининка АКимова също е подходящо за трапчанския мислител Миню.

Анонимен каза...

Подлизуркото-мръсник от Трапето няма ли да излезе в пенсия най после и да освободи кметското място, защото оня лакомник от Желязна обикаля като гладно куче около общината.

Пол..... каза...

По начина по който пишете и обиждате Кмета,няма да постигнете нищо.Моля включвайте се стойностни коментари както предните,за да може всички да ги четат,да ги разбират,но без излишни обидни наречия!

Анонимен каза...

Пол то тoва е сигурно той кметa ако са го вълнували нещата които се пишат тук отдавна да си е подал оставката.Най малкото ако бях на негово място и имах поне малко достойнство по повод трагичното състояние на всички улици било то поради некадърност или друго да се справя с проблема,то от хорска срама и съчувствие към съгражданите си няма да ме видят да се пъча със служебна кола,а ще си троша солидарно с тях собствената.Това е най-малкото което може според мен да направи един достоен кмет.

Анонимен каза...

Ей хора оставете ги тези улици вече. Знам че е смешно да живеем в града с НАЙ-ВИСОКИ МЕСТНИ ДАНЪЦИ. ФАКТ, КОЙТО НЕ СМЯТАМ ДА КОМЕНТИРАМ. Пак ще повторя Бат Бойко преди две седмици докара голям инвеститор в южна България, предната седмица направи първа копка на нов фармацевтичен завод в Разград, тази седмица подписа със световноизвестната и мощна Hewellt Packard споразумение за откриване на нови 2000раб.места, той е дал заповед да не се затваря незаконноработещата БРИКЕЛ (2500работещи) без която град Гълъбово няма да съществува. И още поне 10-тина големи инвеститора е докарал премиера в България за последната година.
И тук идва да попитам какво прави Минко АКимов. Имаме безработни на улицата с "дълговековен" опит(кой от Машстрой, кой от Елма, ХЕмус, Унитех(Смирненски), Промкомбинат, Изкуство, Родопа, Троямекс да не продължавам). Няма да пропускам факта,че след като има такава безработица е и евтина работната ръка. И въпреки тези идеални условия Минко Акимов не успя да докара дори една нова фирма(макар и с 10 нови работни места). За големите вериги магазини, бензиностанции и за газифицирането няма да засягам темата, защото досега Поне 100 пъти съм писал подробно по нея.


Младежа

Пол..... каза...

До 6-прав/а си,аз просто искам да не се обижда по начина по който го правят някои.Повече се чете когато има солидни аргументи,без необходимите Миню,трапчанско .....трибестан...и т.н.Гнева може да се покаже по много начини и пак да заслужи уважение коментиращия.Иначе,аз споделям твоето мнение!

Анонимен каза...

№13 много си точен!!!!!!!!

Анонимен каза...

Стига вече с този кмет. Дайте да кръстим една ремонтирана улица "Булевард Минко Акимов" и да мирясате най-накрая....

Анонимен каза...

Младеж,браво за коментара.Тук наистина местните данъци са ужасно високи,не мога да разбера данък ли му плащам на моето жилище или го взимам под наем от общината

Анонимен каза...

Взел си го под наем от общината. Спри да му плащаш данъка и ще ти го вземат. Такъв е закона. Не само тук е така.

Анонимен каза...

Абе хора...спрете,не ги сещайте,че току виж измислили общинските съветници някакви нови услуги/наем тротоар,данък дворно място,такса балкански въздух/

Анонимен каза...

Нещата са много сериозни в Троян специално. Факт е че света започва да излиза макар и с много бавно темпо от рецесия, но дори и да има нова такава през зимата, то от пролетта на 2011год. със сигурност ще започне да се чувства растежа. Но в Троян не виждам как ще стане това. Разни мутри и новобогаташи си мислят че с молове, хотели и нови блокове може да се развива икономиката. Но истината е че без производство няма как да стане тази работа. В Троян с изключение на Калинел аз друга фабрика незнам да има.Имайки предвид актуалната бройка на персонал дори "Актавис" и "Лесопласт" са представители на малкия и среден бизнес,а не на големия. Онзи ден бях в севлиевско село,което до преди 10 години е било с над 2000жители. Е в момента е пусто даже 5-6 циганина, които общо взето са изкупили на безценица бая имот там, та дори те вече не живеят в селото. Представятели си ако не се вземат спешни мерки град Троян след 10 години че може да е едно голямо село, колкото Орешак.


Младежа

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |