Кметът заминава за Бавария

* В групата са още осем градоначалници, води я шефката на НСОРБ доц. Гинка Чавдарова * На работната среща в град Пассау ще се обменя опит в няколко насоки на общинското самоуправление

ОТ 18 ДО 21 ОКТОМВРИ троянският градоначалник Минко Акимов ще участва в семинар в германския град Пассау (провинция Бавария), съобщи PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова. Г-н Акимов е в делегация, водена от изпълнителния директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и наша землячка доц. Гинка Чавдарова. В българската група са още кметовете на Карнобат, Берковица, Мизия, Русе, Костинброд, Силистра, Ихтиман и Разград.

РАБОТНОТО ПОСЕЩЕНИЕ В БАВАРИЯ е организирано от НСОРБ и Министерството на вътрешните работи на Германия и е резултат от сесията на българо-баварската смесена комисия, провела се през м. февруари. Целта е да се обмени опит в няколко насоки – управление на общинските услуги, управление на общинските болници, предоставяне на енергийни и водни ресурси от общините, предизвикателствата пред модерните общински администрации в страните на ЕС. Разходите по престоя на българската делегация се поемат от немските домакини, поясни г-жа Генкова.

ПРИПОМНЯМЕ, че миналия месец - от 13 до 18 септември, кметът на Троян Минко Акимов бе на учебно посещение в Холандия, заедно с колегите си от Ловеч, Ямбол и Ботевград. Визитата бе организирана и финансирана от българското Министерство на околната среда и водите (МОСВ) във връзка с работата по два съвместни българо-холандски проекта, касаещи актуалната тема за управление на отпадъците на регионално ниво.

Т21

25 коментара:

Анонимен каза...

Браво, Кмете, а ние всички сме принудени да останем в Троян.

Анонимен каза...

А така браво на кмето нека ходи нека се нагледа на чистота и подредба по европейските градове и дано му остане нещо в главата та като се дойде да се по засрами от мизерията ,калта ,дупките ,прахуляка и скапаните тротоари и по малко да се пъчи в Тойота та.И да вземе да попита колегите си като се къртят здрави пътища за ремонт и се превръщат улиците в лунен пейзаж как така го правят та после да не личи пустото му.И как така по по-малки улици от нашите има място и за пешеходци и за колоездачи и къде да се спре и колите да си минават и никои на никому да не пречи.Ама то там сигурно не гледат само келепира от службата.А дано ама надали. То от ходенките на предния кмет файда никаква за града и на този май ще му останат само разходките.Ама да дава щото безплатното още една година само.

Анонимен каза...

Голям екскурзиант е този наш кмет.От екскурзиите му полза никаква няма разбира се - да сте чули някакъв европейски опит да е приложен в Троян?!Чудех се какъв ще стане след мандата и вече ми е ясно - ами министърна туризма. А честито.Спри се бе, Минко, неудобно е някак си.

Анонимен каза...

Миньо,поне един отчет към данакоплатците няма ли да дадеш?Все пак с нашите пари си развяваш трапчанския пърдялник по европата!!?!?!??!

Анонимен каза...

ДОБРЕ Е ,ЧЕ ГО ИМА САЙТА НА ГЕНАДИ , ТА ТРОЯНЕЦА ДА СИ ЧЕШЕ ЕЗИКА. КОГАТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГО КАЖЕ В ОЧИ , ТРОЯНЕЦА ГО НЕМА ???

Анонимен каза...

Даже не и езика-само върха на пръста.

Анонимен каза...

Кмете, виж имат ли глутници помияри по улиците!

Анонимен каза...

Кмете, защо не оправиш светофарите в Троян и премахнеш абсурдните "острови" по улиците?!?!?

Анонимен каза...

до 5: Що бе, и фронтално атакува, ама отзад - задника на кмета, ама с език! Пълно е с такива...

Анонимен каза...

До 5 и 9-я се застреляйте,ще ни отървете от простащината!

Анонимен каза...

Чудя се как в НСОРБ избират кои кметове на общини да бъдат изпратени на обучение в Европа. Съдейки по честите екскурзии на троянския кмет, стигам до извода, че не само троянци не харесват работата му, ами май и шефовете на това сдружение. Пари на вятъра. Няма време за учене

Анонимен каза...

№8 споменава за абсурдните "острови" по улиците - вярно ли е ,че те са по идея на сина на Дилян Енкин?Моля,ако някой знае да напише.

Анонимен каза...

Това за сфетофарите и островите форумци са го записали в протокола си от 1 октомври. Стига плагиатствахте, а поне подкрепете хората от обединението!

Анонимен каза...

До 12-преди години имаше едни пари за усвояване.Енкин уреди фирмата на сина си да направи с тези пари кръстовищата на Троян.Комисионната не беше никак малка.Интересното е и друго.Понеже кмета на Каварна-Цонковия е добър приятел с Енкин,уреди синчето му да направи и там кръстовищата.......Сега Троян заедно с Каварна притежават най-ПРЕКРАСНИТЕ кръстовища в страната.

Анонимен каза...

До 14. Гледам, че си против наистина грозните инефункционални острови по кръстовищата. И аз съм против тях. Май само с приказки не ще ги махнем, а и несъгласните с това инфраструктурно творение са нищожно малко за да се повдигне този въпрос както трябва.
Те ще ни грозят и пречат, докато някой смелчага не се качи на един що годе мощен трактор и ги урине някоя мъглива и дъждовна нощ набързо, докато всички ние спинкаме сладко.

Анонимен каза...

До 15-злото не спинка.Все ще се намери някой,който да покаже кой е този смелчага.А и надали ще има кой да го защити.Тук всеки показва мускули,щото е лесно,но на друго място смелоста се изпарява.Форумците повдигат вече тази тема!Желая им успех!

Анонимен каза...

Аз съм №8 - благодаря за информацията,този с багера да дайства бързо,че чувам как БСП-то щяло пак да предлага Енкин за кмет,чувам също ,че не само сина му ,но и жена му имала съответната фирма.

Анонимен каза...

Търся двайсетина съмишленика да им изпоначупим кратуните на миньовци и енкинци...

Анонимен каза...

Не е това начина,просто трябва да се внимава на изборите - да няма шашми,а и да бъде избран достоен човек,иначе ще направят островчета и в шадравана.

Анонимен каза...

Прав си 19,но проблема е ,че няма кой да излъчим.20 години се убеждавам!

Анонимен каза...

Да, 20-ти "Материала",материала го нема...Аз съм 5-ти и за това Ви думам, че само тук във Форума сме силни?!

Анонимен каза...

Че що да няма "матриял" бе,мОмци?Хора способни имаме,че то как иначе философи щяха да консултират хидрогеоложки проблеми,пожарникари да правят бюджет,а днес гледам че фиСкултурник консултира хармонизирането на нашето законодателство с европейското....Аз почвам да правя сърдечни операции на половин цена или на пазарлък.И на мен пари ми трябват. АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Ко напрайха румунците с чаушеску помните ли?
Дедо ви Петко помни.
Ко напрайхме ний с дедо ви тодор помните ли?
От там смърди мършата.

Анонимен каза...

Към 23 - Каква мислищ, че щеше да бъде разликата, ако бяхте претрепали по румънски образец Тодор Живков.Никаква - ти щеше да си бъдеш пак същия вампирясал льолю. Не може един сатрап като тебе да се зове демократ. Демокрацията е за умни и толерантни.

Анонимен каза...

Ау, какви демократични и толерантни думички - льолю, сатрап, вампирясал, пропусна изкукуригал. Ше вампирясам като умра, ама не карай Господ да бърза. Яз не казвам да изровим тодоровите кости и да ги натрошим. Казвам, че народа е търпелив и затова го яздят баневци.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |