„Усмивка” стана на 35!

* От най-малките днешни „усмивки” до „ветераните” от първите формации излязоха на сцената и пяха за своята любима троянска публика * Светла Червенкова: „Благодаря ви, че подкрепяте тези талантливи деца, нашите деца, децата на Троян”


С ГОЛЯМ КОНЦЕРТ Детската вокална студия „Усмивка” към троянското читалище „Наука” отпразнува своя 35-годишен юбилей (22 октомври). От най-малките днешни „усмивки” до „ветераните” от първите формации излязоха на сцената и пяха пред препълнения читалищен салон за своята любима троянска публика. Цветята, подаръците и приветствените адреси пък валяха от всички страни – от кмета Минко Акимов, признал, че няма троянски празник без „Усмивка”, от председателката на читалище „Наука” д-р Виолета Койновска, аплодирала професионалната работа на студията, от културното министерство, от приятели и колеги от близо и далеч.

„БЛАГОДАРЯ ВИ за помощта и любовта, благодаря ви, че подкрепяте тези талантливи деца, нашите деца, децата на Троян”, отвърна на приветствията и „сумира” настроенията на рождениците ръководителката на „Усмивка” Светла Червенкова. Припомняме, че броени дни по-рано, за работата си с формацията, г-жа Червенкова бе удостоена с едно от най-високите троянски отличия – „Почетен знак – Троян”.

ВОДЕЩИЯТ на празника – ловешкият актьор Стоян Георгиев, пък припомни, че творческите му контакти със студията датират отпреди три десетилетия, когато за пръв път бил поканен за конферансие на спектакъл на „усмивките”. „За мен е гордост да се наричам „водещ на „Усмивка”, заяви известният театрал.

РАЗБИРА СЕ, гост на рождения ден бе и основателката на „Усмивка” Атанаска Ненковска – лъчезарна, всеотдайна и обичана от всички, пристигнала специално за юбилея от Гърция. И други бяха дошли от странство за празника на любимата „Усмивка” – например Бисер от Испания, бивш член на формацията, който пя в дует с една от най-малките днешни „усмивки”; а на голям екран отзад бе показана ретро снимка отпреди 25 години с прелюбопитния надпис: „Рожденият ден на Бисер съвпада с десетгодишнината на „Усмивка”.

И ОТ НАС – честито! И голямо браво!

Т21

2 коментара:

Троянец каза...

Браво!!!!!!!!!

Анонимен каза...

strahoten koncert!!! pozdravleniq:)))

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |