Баскетбол: „Берое” се оказа голяма хапка за „Чавдар” (91:70)

* „Задължително се нуждаем от опитен плеймейкър, свободни играчи на баскетболния тезгях има”
* Центърът ни Николай Балев (209 см) записа 34 т. и е втори в индивидуалната класация за кръга след чернокожия Прийст Лодърдейл


Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков

В НЕДЕЛЯ (24 ОКТОМВРИ) полупразната зала "Общинска" в Стара Загора бе мястото, където баскетболните отбори на местния "Берое" и "Чавдар" (Троян) откриха сезон 2010/2011 г. в републиканската А група. Домакините, които се включиха в групата в последния момент и дори програмата бе пренаредена заради тях, показаха, че добре са преценили участието си и бяха безкомпромисни. Започнаха изключително силно мача, натрупаха преднина и после спокойно го приключиха с убедителното 91:70. Разбира се, че не това бяха очакванията на нашето ръководство и на новия наставник на отбора Петър Петров, но така е в спорта - едни са очакванията, други реалностите.

ЕТО КАК СЕ ДВИЖЕШЕ РЕЗУЛТАТЪТ в отделните части - 30:12, 24:16, 18:22, 19:20. „Браво”, ще възкликне любителят, нашите са ги нагънали във втората и третата част. „Не!”, ще ви отговори специалистът - просто домакините вкараха в игра резервите си. Поглед към статистиката на мача подкрепя думите ми.

А КАКВО ОЩЕ КАЗВА СТАТИСТИКАТА. Казва, че от зоната на трите точки нямаме изпълнител: при 8 опита – 2 са сполучливи, а при старозагорци от 14 - 8 сполучливи. Такива са и показателите от зоната на 2-те точки и при наказателните удари - с предимство на противника. Само в борбата под кошовете нашите са имали превес - 36:31 в полза на "Чавдар", и то с овладените 17 топки от новопривлечения център Николай Балев (209 см). Пак той е и най-добрият реализатор в мача с 34 т., което заедно с другите игрови показатели го нарежда на второ място след чернокожия гигант Прийст Лодърдейл ("Черноморец") в двете ни елитни групи от над 130 състезатели. На ниво беше и другият плевенчанин в нашия тим - Петър Христов с 17 т., докато останалите се задоволиха със съвсем скромен точков актив: Петър Лалев (6 т.), Красимир Коев (ново попълнение - 5 т.), Илия Пиронков (4 т.), Валери Димитров (2 т.), Герман Гачевски (2 т.).

ОПИРАЙКИ СЕ на стария си треньорски опит, си позволявам да припомня това, което многократно повтарях миналия сезон и което е актуално и сега - задължително се нуждаем от опитен плеймейкър, свободни играчи на баскетболния тезгях има и за да се получат нещата такива, каквито са амбициите ни, трябва да се осигури.

ВЪВ ВТОРИЯ КРЪГ "Чавдар" почива, а на 7 ноември посреща НСА (София). Тези две седмици са отлична възможност да се прецизират нещата в отбора и да се направи добро разузнаване на противника, защото те са с по-силен състав от миналата година и ни очаква труден мач. Препоръчвам да се направи контролен мач на 31-ви за обиграване и избистряне на стратегията срещу НСА.

Стефан Генков, бивш треньор

*****

Ето всички резултати от I кръг на "А" РБГ :

„Рилски Спортист - 2” (Самоков)„Академик” (Пловдив) 65:71
„Балкан - 2” (Ботевград)„Спортист” (Своге) 95:79
„Евроинс - Черно море” (Варна)„Академик” (Благоевград) 69:55
„Видабаскет” (Видин)НСА (София) 70:81
Берое (Стара Загора) „Чавдар(Троян) 91:70


4 коментара:

Анонимен каза...

Явно трябва повече да стрелят и да тренират момчетата.

Анонимен каза...

Те са го правили при Финта това драги №1 и ще се вижда как са научени.

Анонимен каза...

Този фИНТ защо не се финтира и да си гледа старините, горкия.Аман от мухали и слънчогледи. Аде на село и споко, има и млади хора.

Анонимен каза...

ФАК

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |