Три троянски сватби в деня на „трите 10-ки” - 10.10.2010 г.

* Едната изцяло троянска, другата „чужда”, а третата „смесена”; и от нас – горчиво!

ТРИ ДВОЙКИ СЕ БРАКОСЪЧЕТАХА В ТРОЯН на „култовата” дата 10 октомври 2010 г. (10.10.2010) - едната изцяло троянска, втората „чужда”, а третата „смесена”. Гражданската церемония по традиция се водеше от PR-ката в общинската администрация Маргарита Генкова, която през годините е дала старт на съвместния живот на десетки младоженци.

НА ТОЗИ СПЕЦИАЛЕН ДЕН първи във вярност се врекоха Павел Пламенов Витков и Мая Генчева Виткова, и двамата от Троян. След тях дойде редът на Николай Цветков Христов от Павликени и нежната му половинка от София Мариана Цочева Ивановска-Христова. Трети бе свищовлията Стефан Вячеславов Иванов, който си взе троянска булка – Мая Валентинова Иванова. И от нас – горчиво на всички!

СПОРЕД МОДЕРНОТО ПОВЕРИЕ „трите 10-ки” носели щастие и който се бракосъчетаел на този ден (10.10.2010), го чакал осеян с цветя и рози семен живот. Същото се смяташе и за миналогодишните бракове в деня на „трите 9-ки” (09.09.2009) – и тогава в Троян имаше сватби, но нямаме данни дали поверието се е сбъднало. Модата пък тръгна от 2007 г., когато някой обяви деня на "трите 7-ци" (07.07.2007) за щастлив за "бракуване" и в цял свят се разгоря невиждана младоженческа истерия; подобно бе и положението в деня на "трите 8-ци" (08.08.2008) и така нататък.

Т21

4 коментара:

Анонимен каза...

Браво Павле!Мрак и темнина !

Анонимен каза...

Бау баууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу.....................

Анонимен каза...

Голяма новина!!!

Анонимен каза...

За вас надали изобщо ще има хубава новина!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |