Спортни танци: Силвия и Тихомир първи в Белград

* 12-годишната троянка и плевенският й партньор тренират при звездата Яна Акимова

ПРОСПЕРИРАЩАТА БЪЛГАРСКА ДВОЙКА в спортните танци Силвия Докторова (Троян) и Тихомир Тилев (Плевен) спечели първото място в клас „С” на Откритото първенство на Сърбия, провело се в Белград на 24-25 септември. Надпреварата в сръбската столица е със сериозен авторитет, като в нея наред с представители на бившите югорепублики участват и състезатели от редица европейски страни, включително и България.

ЛЮБОПИТНОТО Е, че това е първото състезание в чужбина на 12-годишните Силвия и Тихомир. Двамата тренират при най-титулуваната родна състезателка по спортни танци и победителка в първия български „Денсинг старс” Яна Акимова, също наша землячка, и нейния колега Рангел Спиров, а тренировките се водят основно в София и Пловдив, но също в Плевен и Троян.

ОБЩО 24 ТАНДЕМА УЧАСТВАТ в състезанието в белградската зала „Шулице” – два кръга на стандартните танци и един на латино танците, а победата на Силвия и Тихомир е подплатена и със симпатиите на публиката. Успехът се подсилва и от факта, че в надпреварата в Белград участвали още 8 родни двойки (от София, Бургас и Велинград), но в големия финал влизат само троянското момиче и плевенският й партньор. В момента Силвия и Тихомир се готвят за състезание във Виена през м. ноември.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |