Общината организира земляческа среща в София

* Целта е една – троянската група да се събере и да си поговори за любимия Троян, да се потърсят и пътища за реализацията на някои добри троянски каузи * Очаква се на срещата да присъства Негово Светейшество патриарх Максим

НА 23 СЕПТЕМВРИ, ЧЕТВЪРТЪК, ОТ 19:00 Ч., в зала „Света София” на Народното събрание (в сградата на бившия Партиен дом) ще се състои мащабна земляческа среща на троянците, живеещи в София. Инициатор и организатор е Община Троян и лично кметът Минко Акимов. А идеята – да се възстанови една позаглъхнала хубава традиция, полезна и за софийските троянци, и за съгражданите им от Троян.

В НАСТОЯЩОТО СЪБИРАНЕ няма никакъв политически подтекст, категорични са организаторите от общинската администрация. Целта е една – троянската земляческа група да се събере и да си поговори за любимия Троян, да се потърсят и пътища за реализацията на някои добри троянски каузи (например изграждането на паметник на Иван Хаджийски в центъра на Троян и др.).

МНОГО ИМЕНИТИ НАШЕНЦИ се очаква да пристигнат на срещата, като някои от тях са потвърдили участието си (с голяма вероятност ще присъства и главата на Българската православна църква Негово Светейшество патриарх Максим, родом от с. Орешак). Други от очакваното ВИП присъствие: зам.-кметът на София Минко Герджиков, режисьорите Дочо Боджаков и Николай Акимов, Сашо Диков и Аня Пенчева, председателката на Съюза на съдиите в България Нели Куцкова и колегата й, председателят на Върховния административен съд и троянски зет Константин Пенчев, посланикът на България в ЕС Станислав Даскалов, троянската снаха еврокомисар Кристалина Георгиева и съпругът й инж. Кинчо Кинов, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините доц. Гинка Чавдарова, проф. Цочо Бояджиев, акад. Минко Памукчиев, невроложката д-р Ксения Кметска, стоматологът д-р Иван Антикаджиев, доц. Румяна Кралева – основателка на социалния дом в с. Дълбок дол, художникът Милко Диков, пътешественикът Миро Нанков, политикът Миро Севлиевски, литераторите Любомир Левчев и Йордан Василев, много успешни бизнесмени с троянски корени и/или свързани с Троян и т.н.

Т21

42 коментара:

Анонимен каза...

Поредената безмислена за града среща, която естествено има за цел Миню да си прави PR-кампания. Според мен после трябва да направи една обиколка сред троянските заводи. После през училищата, хранителните магазини, аптеките, сервизите, фризьорските салони и догодина октомври ще е пак кмет.

Анонимен каза...

Мащабна, ама са поканени мащабно бизнесмените само.... Така казаха мойте подводници... рекламна кампания... КУХА

Анонимен каза...

Много ясно, че са поканени само бележитите троянци, а не всички... Една троянска да речем сервитьорка /не искам никого да обидя/ с какво би могла да допренесе за града?!

ICE

Анонимен каза...

ЩО НЕ ГИ ПОКАНИ ТЕ ДА ДОЙДАТ В ТРОЯН АМИ ТОЙ ЩЕ ХОДИ НА КРАКА ТАМ.ЩОТО Е ГОСПОДИН "НИКОИ".

Анонимен каза...

Все интересни хора си е набелязал Миньо,само една подробност изпуска,че на тези хора изобщо не им дреме за Троян а какво могат да смукнат в своя полза.Не забравяйте все пак че на Нели Кучкова сестрата е вампира Дария която заедно с мъжа си Нико взимат всяка година едни пари от общината за да ни "рекламират"!
Сашо Диков не веднъж е обявявал Троян за село и се отрича от всичко троянско,Иван Антикаджиев е от Добрич и интереса му в Троян се свързва единствено с хотела му в Чифлик...
И прочие и прочие...

Анонимен каза...

Минко Герджиков купи училището в Терзииско и ще направи сигурно училище за магьостници.

Анонимен каза...

Отново ме очаровате с позитивизма и будното си мислене... Представям си какъв жалък живот живеете...

Анонимен каза...

И кой ще плаща масрафа,нали кмета само реве че нямало пари?Да си развяваш пръдната в столицата че и парти да си правиш си е бая пара...
Или PR акцията с наближаващите избори започва и спонсорите Калинел,Рико,Универсал и прочие,вече са развързали кесиите....
Ама хубав филм ще се получи с тия участници.Само да изберем жанра,от тежка драма през филм на ужасите та стигнем до класическо немско порно завършващо с едно тежко АМИН от патриарха...

Анонимен каза...

Защо тези "видни троянци допринесли " много за Троян не дойдат на Празника на сливата и сливовата ракия, че да има какво и за кого да пишат журналистите,защото никога не се отразява този празник както трябва в масмедиите.Няма известни личности гости , а то се оказа, че имало бая много.Според мен това е безсмислено.Пък в информацията е написано " да си погълчат малко".Дано не е скъпа почерпката след това.Ако бяха дошли на празника, поне щяха да пиинат от почерпката тук.
леля Станка, баш Троянка

Анонимен каза...

Лельо станке газиш с танка,мъдри думи редиш !
Миньо,хората ти го казват за пореден път:
ТЪП СИ ,ПРОЗРАЧЕН СИ И СИ ПЪТНИК!!!

Анонимен каза...

ДАЛИ ЩЕ ПОМЪКНЕ С НЕГО И ОНИЯ СОПОЛИ НЕГОВИТЕ СЪВЕТНИЦИ????????????????

Анонимен каза...

.....и разбъркал Манго бърканчето кисело мляко/тогава в него още имаше от оня "българския бацил/ и го лиснал в морето."Ти луд ли си,бе?"-вика му Асанката."Ама ако са подкваси?"-вика Манго."Ще поживеем - ще видим" - викам аз....Ама що ми се струва,че винаги сме от булкината/е......а/ страна? АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Ех Ай с-с-с-с,ама и ти си един!
С ония писанки за салати с розов домат и студена ракия ,раздразни изтормозения общинарски служител.
Така ги раздразни,че ги накара да отидат да отмарят на общинската база на Беклемето преди 20-тина дни.Завеждащия спорта в Троян,гледам на едни снимки показва висока банкетна култура и особен професионализъм в наздравиците,а останалата паплач се изява мощно на дансинга подскачайки и припявайки...Ех х-х-х-х...

Анонимен каза...

Така,така-като сме безделници,да не сме без празници,мааму...... Питали Манго какво е туй неутронната бомба? -Абе,туй е,как да ви кажа,нас на нема,а баницата остава.....За разлика от кризата-ние сме си тука,ама баницата я нема...Та и за общинарите-сега фърлят къч на Беклемето,кьор-софри на теферич,ама да не доде -"голям ден-малка пита"?Па и може да са си събрали пари частно и да са си направили моабет в извънработно време? Понякога стават чудеса.....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

То туй ясно,че са сбрали некой лев,извадили са сланина от оная ланската че по-солена,къснали са по 3 домата от оня розовия и всеки е донесъл по литър парцуца.
Ма се чудя що на Беклемето бре другари сладки общинари?Щото викаш нали и ний сме хора,да намажем и ние с малко държавни облаги.Че с тия проекти с тия милиони,с тия инвестиции за милиони са се уморили.Писнало им е да се запиват по родните села,та айде на общинската вила на Беклемето.
Той другаря по спорта впрочем да не би да са го назначили за хижар там,че колкото пъти мина той все там?
Я другаря кмет да ни светно по тоя темен въпрос,кво аджеба другаря Колю Стоименов дири все на баира?Навярно организира спортни прояви под формата на софра ?

Анонимен каза...

Абе 13, я кажи кой ти показва тия снимки. Кажи, че да разберем на кого ходиш да лижеш гъзеца в общината, че чак и снимки ти е показал.
Аман от спамери, ама така ще е, като нямате акъл да напишете един свестен коментар по темата, ще си пишете вашите глупости. И като има и някой безделник да ти се върже на простотиите и всичко е ОК, 20+ коментара, естествено не по темата и стана дискусията.

Анонимен каза...

Кмета Акимов да вземе да пита дошлите на срещата защо са напуснали Троян и като са го напуснали защо не се връщат обратно и ще си отговори на много въпроси. Отговорите едва ли ще му харесат. Вместо да съсредоточава силите си в тичане по пътищата и ядене и пиене на маса, да вземе да създаде условия за добър живот в града. Да има хората къде да отидат в свободното си време, да се погрижи за инфраструктурата и ред други неща. Защото утре като дойдат избори - няма да има гласоподаватели, освен пенсионерите и циганите, останали в града.

Анонимен каза...

Като гледам дотук доста свестни коментари има,чудя му се на 16 кво се пени?
Прави са хората да се възмущават от общинарите,за работа не можеш ги намери,ама виж дойде ли време за софра се прескачат !!!
А на кмета не му ли стана ясно,че PR-ма у е много слаб и всички негови действия водят единствено и само до провал?!?!?
Впрочем май е решил че е оправил нешата в Троян и е ръгнал да оправя проблемите на троянските софиянци....

Анонимен каза...

Дайте да ги видм тези снимки,кво само се дърлите тук!
Верно тия хора в общината срам нямат,и си пируват по време на чумата връхлетяла Троян!
Кой им плаща заплати на тия хора,кой им плаща да се веселят на общинската вила на Беклемето?

Анонимен каза...

Миню да си дава оставката и да бъде пратен на Трапето.


Нищо против Трапето.

Анонимен каза...

Ама те и там не го искат, на изборите 2007г., освен майка му, за него бяха гласували още 4-5 човека.

Анонимен каза...

Към №8

Не са си развързали кесиите спонсорите(някои от тях повече няма да са такива на Миню).
Тази проява на предизборна кампания, ще платим всички ние, т.е. ще се плати от бюджета на общината.

Анонимен каза...

Абе някой форумец има ли инфо от 4 юли 1971-ва година,когато е избран за Патриарх от ЦК на БКП Марин Найденов Минков/Максим/ до сега какво е допринесъл за Родината и за родното си място, щото аз не се сещам?И защо е поканен на софийския моабет,освен защото и двамата с Акимов са полковници,може би....Ай с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Абе връщайте се на село всичките, еййй

Анонимен каза...

да, видяха град... вече може обратно :)))

Анонимен каза...

ГЕНЧО/братчед/НАЛИ ЩЕ ОТРАЗИШ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ СРЕЩАТА ЗА ДА СТАНЕ ПОЛЕМИКАТА СЛЕД ТОВА.ДАЛИ Е ПОМЪКНАЛ И ОНЯ ИБРИКЧИЯ другарят МИЧО ГЕНКОВСКИ?

Анонимен каза...

Мичо Генковски сигурно не е помъкнал, но със сигурност е помъкнал "секретарката" си. Вчера следобед наблюдавах една много странна гледка - пристига дедо Трибестан с колата, качва секретарката си, като че ли е шофьор, не кмет и я помъкна в незнайна посока.
Смях!
Или по-скоро СРАМ!

Анонимен каза...

А може би да е гледал онази реклама -"за тридневен секс,вземи есекс",така че до утре не го търсете....А върне ли се от Холандия с холандец в джоба бая го закъса Анито.
Ама се чудя баджанак му Дилян Енкин дали не се сърди?

Анонимен каза...

Към 26 - можеш ли да кажеш с какво толкова те боде Мичо Генковски.Явно щом очакващ Минко Акимов да го "помъкне" със себе си на срещата в София ти въобще не знаеш, че г-н Генковски от доста време се отнася острокритично към действията на г-н кмета.Или може би точно критичността на Генковски не ти харесва? При всички случаи тук не е мястото да си разчистваш личните сметки с когото и да било.Форумът не е място за изразяване на лична неприязън към когото и да било.

Анонимен каза...

Абе тоя 26 с всичкия ли си е? Къде ни в клин ни в ръкав , както се казва, намеси Мичо Генковски.Та той в Орешака надали е и разбрал, че се организира софийска среща.И въобще - защо ли разни палета отвреме-навреме току се опитват да провокират Генковски? Сигурна съм,че ако си напишат имената ще се разбере, че не са на малкия му пръст.Предлагам ти, драги 26 - ако г-н Генковски с нещо не ти харесва извикай го на дуел. Но понеже си страхлив анонимен по-добре подло го застреляй от някой ъгъл. Тогава ще се успокоиш, че няма вече М Генковски - твоят основен дразнител.И ще спреш да се комплексираш.

Анонимен каза...

Гледам,че и ти си толкова анонимен.Ти от къде ще стреляш?А аз от дядо знам-двама ако си ги мерят,не си слагай .... там.Мичо не е пелтек,ще си се защити.

Анонимен каза...

..Защо тези "видни троянци допринесли " много за Троян не дойдат на Празника на сливата и сливовата ракия, че да има какво и за кого да пишат журналистите,защото никога не се отразява този празник.....леля Станка, баш Троянка"
Е браво на леля Станка, тоз трапченски хрантулник е хубаво да ти попрочита мъдрите съвети и да престане да си прави безсмислени екскурзийки и софри насам натам на наш гръб.

Анонимен каза...

Време е вече да чуем и отзивите от срещата? Има ли реален резултат?

Генадий Маринов, Т21 каза...

Малко по-късно - следобед, ще се опитам да дам информация за троянската среща в София; по предварителни данни - интересът е бил голям, имало е над 160 човека.

Анонимен каза...

Като чета коментарите се срамувам, че в Троян има толкова жлъч и гадост. Знам, че тук пишат малцина, които нямат смелостта да се покажат на светло. Не ви ли е малко срам за отношението към Троянци. Вие като сте толкова успели какво сте направили за Троян и какво Вие допринесохте за благото на Троян? Хората от общината си свършиха много добре работата снощи. Беше една прекрасна среща на троянци, живеещи в София.Пишете и плюйте колкото искате, но на бялото не може да се каже черно. Браво за тази среща. Поздравления.
Антония Николова

Анонимен каза...

Е,е,г-жо Николова,жлъч,гадост-силни думи,даже прекалено,бих казал.Ами вълнуват се хората,питат-нормално е....Ама,като сте били там,я ми кажете нормално ли е Аня и сестра и Валя многократно да заявяват,че не са от Троян,а от Смолян?И смятате ли за нормално да са кандидатки за народни представители от листата на ЕВРОРОМА,партията на Цветелин Кънчев/дон Цеци/през 2005-та година и то в Сливен,доколкото си спомням?Нерде Ямбол- нерде Стамбол, а за Сливен да не говорим.Да не говорим и за това,че Левчев от години си живее в Полковник Серафимово/Смолянско/,почетен гражданин е на Смолян,непрекъснато подчертава,че е родопчанин,там организира пленери,кани американци и всякакви други,помага на тамошни младежи да учат в Щатите....А Аня друса кючеци на предизборните срещи на ЕВРОРОМА заедно с Азис,Софка и Тони Стораро.Е,наистина-всеки има право да се самоопределя,само че,моля,моля,не ми ги навирайте в носа,на мен и на всички останали троянци.Защото аз отдавна се чувствам българин и троянец,нищо,че съм се родил там,в просторите на Северозапада.И такива са и децата и внуците ми,които също живеят тук,пеем български песни, играем хора и четем отвреме на време "Пази боже сляпо да прогледа".....АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

КОлеги, подобна среща започна да се организира още по времето на Енкин. Имах честта да присъствам на първата, която беше през далечната 1998 г. Зала 1 ( дано не бъркам залата, но беше огромна) на НДК беше претъпкана. Имаше Троянци на срещата, които бяха излезли от града ни преди 40-50 години, но присъстваха и се гордееха с произхода си. Със съпругът ми дори убедихме наши колеги да присъстват на събитието.
Гост беше Лили Иванова, която изнесе един много добър концерт.
Във фоайето на НДК имаше мини изложение на продукти на троянски фирми - Троямекс, Винпром - Троян и други емблематични за нашия край. Народа се тълпеше и купуваше в несвяст.
Много ми е интересно сега как е минала срещата...
Защото 160 човека на мен ми се струва като махленско мероприятие.
Генади, можеш ли да кажеш с колко човека е отишъл кмета в Холандия- ей така, за сравнение просто.
Counsel

Анонимен каза...

На някои харчовете за 160 души им се виждат много, на други пък им се виждат като махленско мероприятие, но доволни все няма, а на последните двама силно им личи, че не са били поканени.

Анонимен каза...

Опа-а-а-а! № 38,прекалено свободно ти е съчинението,щом ме подозираш в такъв смъртен грях!Аз обичам да сядам,ама не сядам с всеки-циганеещи се актриси,ченгета с расо и под прикритие на зам.кметове и т.н. И да ти кажа-хората се възхищават на магарето за едно,ама го търсят за друго всъщност.....АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Че защо трябва да те канят специално на такава среща?!!!
Нали е земляческа! Редно е всеки, който се чувства Троянец, в София е и има желание - да отиде! Или кьорсофрата е само за богоизбрани?!

Анонимен каза...

Повече за срещата: http://www.troyan.bg/news/news1/486-nad-160-troyantzi-zhiveeshti-v-sofiya-posetiha-zemlyacheskata-sreshta.html

Анонимен каза...

До 37.
Тези срещи се организират много преди посочената от вас година. Аз съм участвала в такава през 1984 г. Не знам каква е ползата от тези срещи за града, но мисля, че трябва да се поддържа интереса на излезлите от Троян към случващото се в тук. Важно е и от гледна точка на изява на младите и талантливи троянчета. За съжаление преди години програмата беше много по-разнообразна и беше истински спектакъл - със сценарий, тема и т.н.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |