И в Троян: 22 септември – Празник на българското знаме

* Община Троян се присъединява към Обръщението на Съюза на възпитаниците на военните на Негово Величество училища, Школата за запасни офицери и родолюбивото войнство

ОБЩИНА ТРОЯН СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА към Обръщението на Съюза на възпитаниците на военните на Негово Величество училища, Школата за запасни офицери и родолюбивото войнство и гражданство Денят на независимостта на България – 22 септември, да се чества и като Празник на българското знаме, съобщиха от общинската администрация.

В ОБРЪЩЕНИЕТО СЕ КАЗВА: „Нека в този ден българският трикольор да се развява от всяко училище, казарма, държавна институция и най-важното – от всеки български дом! Обявявайки българското знаме за символ на празника, Денят на независимостта ще получи свой облик наравно с други светли исторически дати: Националния празник – 3 март, Деня на храбростта – 6 май, и деня на Съединението – 6 септември. Честването на българското знаме ще присъедини към празника и нашите сънародници от българските общности в чужбина, като им напомня, че мисията на независима България е да бъде Родина, подкрепа и закрила за всички тях. Убедени сме, че няма по-подходящ ден за празник на българското знаме от Деня на независимостта – 22 септември...”

ОБЩИНА ТРОЯН ПОДКРЕПЯ инициативата, а в празничния ден от сградите на държавни и общински учреждения, учебните заведения и домовете ще се развява българският трибагреник.

4 коментара:

Анонимен каза...

Всички знамена ще са обърнати надолу,по военному знак за капитолация...а хората ще манифестират развявайки бели кърпички,не че се предават,по футболному-ОСТАВКА!!!

Анонимен каза...

Напълно прав е предишния коментиращ. За съжаление нашият град толкова западна, че не е истина. Жителите и основно младите хора стават все по-малко. Всеки гледа да се спаси другаде. И правилно - какво предлага нашия град на младите хора - кино ли, театър ли, добри заведения ли? Тъжно е, много тъжно!!!

Анонимен каза...

А ще се включим ли в „Ден без Автомобили„

Анонимен каза...

Може би но едва ли

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |