Възнаграждението в администрацията - обвързано с постиженията

* Новият модел предвижда брутната заплата да е от две части – постоянна и променлива * Диференциация в полза на работливите или ловък ход за общо намаляване на заплатите в държавния сектор?

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ на Ловешка област Николай Нанков е присъствал на заседанието на Министерския съвет на 9 юни, на което е била одобрена Концепцията за нов модел на заплащане в държавната администрация, научихме от PR-ката на областната управа Елка Баръмова. Новото е, че допълнителното възнаграждение за прослужено време ще бъде премахнато, като то ще се добави към основната заплата; а цялостното възнаграждение на служителите в държавната администрация ще бъде обвързано с постиженията. Моделът, изготвен от оглавявана от министъра на финансите Симеон Дянков работна група, предлага брутното възнаграждение на всеки служител в системата на държавна администрация да бъде структурирано в две части - постоянна и променлива.

ПОСТОЯННАТА ЧАСТ ще включва основна заплата и допълнителни възнаграждения с постоянен характер и ще зависи само от отработеното време. Променливата част ще бъде обвързана с постигнатите резултати, особеностите на работните процеси и организационния модел. Съотношението между двете части ще е 75%:25%, като общият размер на заплащането ще се определя на ниво средства за заплати, а не за отделен служител.

РАЗМЕРЪТ НА ОСНОВНАТА месечна заплата в постоянната си част ще бъде определян чрез матрична скала с предварително зададени стъпки за съответната длъжност, но за всяка стъпка ще има минимален и максимален размер. Предвиждат се и целеви бонуси за определени професии, които са високо платени в частния сектор в конкретния момент - например специалистите по информационни технологии и юристите; идеята е да се осигури адаптивност спрямо пазара на труда и да бъде ограничено текучеството на висококвалифицирани специалисти.

ДИФЕРЕНЦИАЦИЯ в полза на работливите или ловък ход за общо намаляване на заплатите в държавния сектор, питат се обаче заинтересованите.

6 коментара:

Анонимен каза...

А ето го и детето на снимката.
Я кажи: зелеееееееееееееееееееееееееее!

Анонимен каза...

зелеееееееееееееееееее

Анонимен каза...

Добре де....

зелеееееееееееее

Анонимен каза...

Ето го детето от Априлци, което не знае как да раздели по равно два еднакви хляба на две еднакви кучета.

Анонимен каза...

Това каква новина за Троян е, националните медии отдавна я съобщиха, редно беше областният да каже какво конкретно ще се направи. Иначе този начин на заплащане отдавна не е новост - нито по света, нито в частните фирми в България.

ARVi каза...

Е, поне това "Дете", няма да допусне да го сменят, като областен управител, пък била областта и ТРОЯН. Бат Бойко в избора си за него, направо залитна, въпреки, че това "ДЕТЕ" няма да му прави проблеми, защото ще слущка. Не може по никакъв начин да ме убеди, че е ударил в десятката с този, за сега "ЕВНУХ". За мен, човек, който не е отгледал и едно дете, няма място във властта. Той може би ще отгледа, но ПОСТФАКГУМ. И се питам, защо бат Бойко не го накара да се жертва за "Общото благо на "Вепиката непогрешима партия". Аз лично не му вярбам все още. (И на двамата.) Защото визирам в тях една позната формация, за която умряха много чисти и млади хора.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |