Наш се пуска в рали „Дакар 2011”

* Собственикът на „Троян Плаза” Тодор Христов и съотборникът му Петър Ценков ще карат за френския „MD Rallye Sport”, Министерството на транспорта даде рамо за участието * Антоан Морел: „Ако Христов и Ценков изпълняват отборната тактика и съветите ни, това е 90% призово класиране”

НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ, ПРОВЕЛА СЕ НА 2 ЮНИ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и под егидата на министър Александър Цветков, бяха представени двамата български АТВ пилоти, които ще участват в едно от най-престижните състезания в света на мотоспорта – рали „Дакар 2011”. Гордост за нас е, че единият от двамата смелчаци, представящи България, е собственикът на хотел „Троян Плаза” и президент на троянския клуб по оффроуд „4х4 Адвенчър” Тодор Христов; другият е Петър Ценков.

„ЗА МЕН Е ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ да подкрепя участието на Тодор и Петър в най-голямото и авторитетно оффроуд състезание в света”, заяви министър Цветков, признавайки, че също е голям почитател на този спорт. Но същинската причина Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения да застане зад двамата състезатели е друга – изявата им ще е добра реклама за България в надпревара, излъчвана в 168 държави и наблюдавана от над един милиард зрители.

ТОП ПИЛОТИТЕ НИ ЩЕ СА В СЪСТАВА
на най-големия частен отбор в Европа – френският „MD Rallye Sport”, където били поканени лично от собственика Антоан Морел, многократен участник в ралито като състезател с мотоциклет, камион и АТВ и победител при АТВ-тата през 2005 г. Французинът и съпругата му Марис пристигнаха в България специално за представянето на двамата български пилоти.
ХРИСТОВ И ЦЕНКОВ СЕ ГОТВЯТ за участието си в рали „Дакар” от две години, през които навъртяха участия в над 20 международни старта (с АТВ и оффроуд автомобили). Двамата са с призови места в рали-рейд и маратонските надпревари в Гърция, Италия, Румъния и Германия, а през 2009 г. Тодор Христов печели титлите по оффроуд на България и Гърция. Българите били набелязани от г-н Морис за привличане в отбора му отдавна, но окончателно го спечелили с поставения рекорд по издръжливост в тежкото оффроуд състезание „24 часа на Атина”, където за едно денонощие изминаха 1000 км.

РАЛИ „ДАКАР 2011” ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ от 1 до 16 януари, като пилотите ще трябва да изминат 9000 км в жестока конкуренция и при невероятни условия – в пустиня, каменисти пътища и голяма денивелация (от морския бряг до 4000 м надморско височина) в Чили и Аржентина. Припомняме, че световното рали, което по-рано се наричаше „Париж – Дакар” и 30 години се провеждаше в Африка, от 2009 г. се пренесе в Латинска Америка. „Ако Христов и Ценков изпълняват отборната тактика и съветите ни, това е 90% призово класиране”, заяви Антоан Морел. Българите ще се състезават с машини “Renegade 800 X” на прочутата канадска марка „Can-Am”.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |