Акимов: „Един от най-хубавите проекти, които сме печелили”

* Получаваме 4 млн. и 485 хил. лв. безвъзмездна помощ за подобряване на градската среда, финансирането – по ОП „Регионално развитие” * Пълна реконструкцията на 7 улици и изграждане на 3 детски площадки в жилищните комплекси „Лъгът” и „Младост”

„ЕДИН ОТ НАЙ-ХУБАВИТЕ ПРОЕКТИ, които сме печелили”. Така, на пресконференция в петък (4 юни), кметът Минко Акимов коментира горещата новина - два дни по-рано с писмо на зам.-министъра на регионалното развитие Община Троян е била уведомена, че проектното й предложение „Интегриран проект за градската среда на Троян” е бил одобрен за финансиране. Финансирането е по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013” (схема за безвъзмездна помощ „Подкрепа на интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда”). Общата стойност на проекта е 4 млн. и 721 хил. лв., като 95% от тях (4,485 млн.) се осигуряват по ОП, а останалите 5% са съфинансиране от общинския бюджет (236 хил. лв.). Специалисти от общинската администрация вече стартираха подготовката на тръжната документация.

КАКВО ВКЛЮЧВА СПЕЧЕЛЕНИЯТ ПРОЕКТ за подобряване на градската среда в Троян? Той е насочен основно към двата най-големи троянски квартала – жк „Лъгът” и жк „Младост”, като целта му е да ги направи по-атрактивни и удобни места за живеене. Три улици в жк „Лъгът” и една улица в жк „Младост” ще бъдат основно реконструирани (с полагане на нов асфалт, нови тротоари, бордюри и т.н.). По-същия начин ще бъде реконструиран и един от основните подстъпи към жк „Лъгът” – ул. „Мизия”, която минава покрай НУ „Христо Ботев”. Основно реконструирана ще е и ул. „Балкан” (500 м), както и ул. „Христо Ботев” в участъка от завоя при „ВиК – Стенето” ЕООД до механа „Старата къща”. С други думи – общо 7 троянски улици, някои от които в момента са в окаяно състояние и отдавна плачат за ремонт, ще добият европейски вид. Друг елемент от проекта е изграждането на три детски площадки с подходящо озеленяване около тях – две в жк „Лъгът” и една в жк „Младост”.

ПОПИТАХМЕ Г-Н АКИМОВ В КАКВИ СРОКОВЕ може да очакваме реализацията на заложените проектни дейности. Отговорът – около 1-2 месеца ще се подготвя тръжната документация, после в рамките на 3 месеца документацията трябва да получи одобрение от управляващия орган и после още 3 месеца ще са необходими за обявяване на търга за изпълнители; тоест, ако не се стигне до обжалване на резултатите от търга (кметът наблегна на факта, че досега обжалване на търг по спечелен от Община Троян проект не е имало), изпълнението може да стартира след около 8 месеца. Общо 21 проекта по схема „Подкрепа на интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда” са одобрени за цялата страна, като общият проектен фонд възлиза на 106,3 млн. лв.

ПРИПОМНЯМЕ, че троянският проект се класира от втория път и след направени корекции. Първоначално в него бяха залегнали още две дейности – реконструкция на водните каскади и шадравана в центъра на града и изграждане на система за безопасна градска среда и превенция на риска (тук се включваше монтиране на камери за денонощно видеонаблюдение плюс супермодерна техника, която да разчита получените данни от камерите на обща стойност 1,653 млн. лв.). Но в последния момент системата за безопасна градска среда била изключена от допустимите проектни дейности; именно наличието на такава дейност в първоначалния вариант на нашия проект довело до отхвърлянето му при първата класация (през м. октомври 2009 г.) и наложилите се корекции. Ремонтът на нефункциониращата водна каскада на пъпа на града пък била изключена, за да не се надхвърли допустимата обща стойност на проекта.

36 коментара:

Анонимен каза...

Минчо,кога ще асфалтираш главната от Общинския пазар до Автогарата?

Анонимен каза...

От Пена Гадателката:
Значи правилно предвидих предизборни строителни активности!

Наблюдател каза...

Ейй Пено то всеки туй можеше да го предвиди.Я ми кажи ти кой ще спечели изборите догодина, че да те призная за гадателка...ако ми кажеш че тоя ще повтори-късам ти главътъ...

Анонимен каза...

Миньо,като ходи в Банско и за четирийсет лева ти дадоха първо,второ и трето,направи ли ти впечатление че хората там нямат дупки и се аслфалтира не ПРЕДИЗБОРНО?

Анонимен каза...

Кака Пена вижда всичко,ама виж втори път грешката с Миньо няма да се повтори!
Нека си обикаля ония тумбаци дето му платиха изборите а той им се отплаща като ги кани на бизнес срещи с гостите от Дойран и Павликени!
Минчо,пътник си ,квото открадна с това ще си останеш!

Анонимен каза...

От Пена Гадателката:
Виждам, Виждам... пак ще е този, защото ще мине на бял кон в Троян и ще каже: Вижте какво направих!
И твърдия електорат ще каже: Браво на Теб, който си в кметството!
А другите, неверниците, ще извръщат глави и ще викат: не съм ази този балама, който ще участва в изборите;
и ще стане каквото ще стане:
Този ще бъде избран от ръката на малцина, поради равнодушието на мнозина;
И ще каже Той: добре ще съм и Аз и децата Ми и другарите Ми по софра.

Анонимен каза...

Абе коментарите са ви много хубави и верни. Обаче не са подходящи за тази публикация. Този спечелен проект наистина е важен и с толкова много пари ще се направи много за двата най-големи квартала. Обаче обръщам внимание на г-н Кмета,че малко по-нагоре от Лъгът има един друг квартал Смирненски(не чак толкова голям, но и в него живеем доста хора), който е забравен от властимащите. Все едно не може да се направи проект и за него. Плюс това ако не ме лъже паметта в големите блокове над "Унитех", повечето апартаменти са ведомствени и общински жилища, т.е. може да се финансират от европейска програма.
Така ли е г-н Кмете?

Недялков, от името на група граждани

Анонимен каза...

Да се не спъне коня в някоя дупка докато минава,че ще си счупи кратуната трапчанска и сексретарката ще остане вдовичка нали е все самичка.
И тогваз електората ще се хване за главата,
че остава без водач като овче стадо без е..ч

Анонимен каза...

Недялков,не се хаби!
Тоя човек в момента знаеш ли какво му се случва?
Ще ти кажа!
Парите явно са сигурни и сега се започва трепереното и мисленето кво ще гепне за него си.
От друга страна фирмите чакат щото им е обещал,и става една голяма каша.
Ни тия в гетото,ни тия в долното гето ще имат нормално място за живеене!

Минчо,кога ще асфалтираш главната от Общинския пазар до Автогарата,а след това и до поделението?

Анонимен каза...

От Пена Гадателката
Казано е:
Не мисли лошо Кмету, защото Негов е печата градски!
Не жалей секретарката Му, защото тя се къпе в светлината Му и нейно е царството общинско!
Не жалей електората, защото който веднъж е видял хубавото на е..нето, пак ще поиска!
Не издигай в идол стадото, защото там където има стадо, все ще се намери кой да го остриже!

Кочо Козарев каза...

Браво ма Пено добре ги редиш.Знайш ли че ми се ще да те окъпя в светлината си в секретарския смисъл от по-горе...Пустата му Пена!!!Аферим!!!

Анонимен каза...

И тук започват да се формират простотий. Абе хора, дайте да погледнем сериозно на нещата.

Анонимен каза...

Сериозний,погледни де кой те спира?
Нещата са си сериозни и без това.
Тук сега ще се вземат едни пари и да видим кой кво ще отчупи от баничката ,а за простия троянски народ трибуквие започващо с К и завършващо на УР...
Дупки,безработица,мизерия и емиграция...Това достатъчно сериозно ли е?

Кочо Козарев каза...

"простотии",а не "простотиЙ"

Анонимен каза...

Господин кмете, в кой свят живеете, като казвате че положението в Троян е цветущо. Кое предприятие работи добре и колко са такива. Да не би Вас да Ви гони шизофрения, а сигурно е така: пенсията Ви е добра, редовно си получавате високата заплата, с държавната кола ходите да си храните кучето, "кьор суфра" не пропускате и всичко около Вас е "розово".

Анонимен каза...

Пена Гадателката:
Секретарска светлина ме е огряла
откак свириха Менделсона на рояла.
Ти мен не ме мисли,а приятелките свои навести.
Че разсърдят ли се тез козлета
заход за кацане ще прайш със самолета
не едно, не две, а цели три самотни лета

Анонимен каза...

Миньо,кога ще асфалтираш главната от Общинския пазар до Поделението?

Анонимен каза...

Минчо,кога ще асфалтираш главната от Общинския пазар до Поделението?

Анонимен каза...

А защо е отпаднала нуждата от "Безопасна градска среда и превенция на риска"-нещо не разбирам?Няма ли това да облекчи и работата на полицията,да осигури сигурността на гражданите,да намалеят пътните произшествия и кражбите?Или е надделяло съображението,че камерите снимат ВСИЧКО и ВСИЧКИ,няма наши и ваши?Въпроси,въпроси.....а отговори няма!!!!АЙ с-с-с-с.......

Анонимен каза...

Щото тия камери може и да заснемят как ченгетата които живеят от нашите данъци и глобяват само нас,спинкат на някое място и да не стане фал...
А това че в момента в градинката до СХУПИ има циганска орда мачкаща с каруците си тревата а конете серат където им падне,на никой не му дреме.
В същото време тия които пък пият бира там са глобявани редовно и обявявани за наркомани!!!

Минчо ,кога ще асфалтираш главната от Общинския пазар до Поделението?

Анонимен каза...

Понеже видам, че никой не поставя конкретни въпроси на кмета, престрашавам се да задам един:
Миньо, кога ще асфалтираш главната от Общинския пазар до Поделението?
Ай дано скъпата му секретарка му го даде.

Полендачката каза...

До всички анонимковци:
Престанете да говорите простотии за кмета и секретарката му.Кой къде,как,защо с кой прави секс,не е ничия работа.Не ви ли е срам,не се ли сещате,че тук влизат всички и може да са и семействата им,децата им.Не ви ли вълнува какво им причинявате!А вие такива големи ангели ли сте,че не ви се е случвало да криввате от правия път?Съмнявам се.В този форум става въпрос за нещо,което вълнува всички троянци.И до сега ако все се цупехме,че нищо не става,ееее сега става и пак недоволстваме.Приветствам кмета за този проект,като осъзнавам,че не за целия град,но все пак добра работа са свършили.А на вас озлобени анонимковци,каки Пени и тем подобни,ще дам един съвет:Не гледайте в чуждата паникча,защото щастието може да мине покрай вас незабелязано и да го изпуснете.Ако ви дразни,че някой си има любовник/ца,ми имайте си и вие.Ако можете.Така,ще ви се вдигне адреналина,ще хвърчите в облаците и ще мислите по позитивно и със сигурност ще свършите по качествена работа и няма да се дръглите тук с личния живот на хората!!

Анонимен каза...

Полендачката е права!!!!!!!

Анонимен каза...

Полячке,я кажи теб ога те мъндросааа за последно?
Така както кляфаш оставам с чуството че си вдигнала мерника на сексшпагата на горното че и долното трапе.
Ама да се не засечете с кака ани,че така става боя...Ма той Миньо е супер мен,може и на веднъж да ви оправи и двете...

Гост каза...

И аз казвам- Полендачката е права!!!!!!!!

Полендачката каза...

Ааа,ето го и моя приятел,за твое сведение не съм фенка нито на кмета, нито на простотията,особенно на тебе!!!

Полендачката каза...

Гост, благодаря ти,коментара ми беше за онзи над тебе!!

Анонимен каза...

Полендачката,
и аз вчера се опитах да им кажа ,че това е личен живот личен на Акимов, личен на Пеевски и личен на секретарка. Никой няма право да се бърка в тези работи. Наистина те имат семейства и подобни неверни клюки могат да доведат до доста неприятности. Освен това нападките са на много ниско ниво. А на всичко това и подчертавам, че не отговарят на истината. Вместо във форума да се дадат някакви свежи и конструктивни идеи и кмета при добро желание да ги прочете и изпълни или пък ние да направим така нареченото сдружение тука заприлича на ................


Младежа

Полендачката каза...

Младежа,ние тука няма да им променим мисленето за съжаление,то такъв им е манталитета.Май наистина подразних много хора тази вечер,ама аз съм си такава,директна и откровенна,Не ме е страх да излагам позициите си.А нашето "сдружение" ще се осъществи,само да дадем малко време на Валя Букарева да се запознае с някои законови положения.Тя помоли за време.Сега ти желая лека нощ и наистина вярвам,че ние няма да падаме на толкова ниско ниво като тях!!!

Анонимен каза...

Да права си. Не можем да ги променим. Междудругото за това сдружение говорих с двама приятели единия ,от които вече е и дипл. арх. и те проявих голям интерес. Пък и имат разни свежи идеи, нали такава уж е целта. На евентуалната сбирка да не се явят старите номенклатури и комунистически величия. Само за г-н Генковски може да има изключение. Разбира се не, че аз ще определям кой ще идва и кой не!
Лека вечер и на теб!
Младежа

Анонимен каза...

Някой каза да се давали свежи предложения които Миньо да четял,ето едно:

Миньо,кога ще асфалтираш главната от Общинския пазар до Поделението?

Анонимен каза...

При следващия спечелен проект и престани да се повтаряш!!!!

Анонимен каза...

А ти пияницо алкохолизирана дето се напиваш с най-големите отрепки ходи целувай задници на друго място!

Миньо,кога ще асфалтираш главната от Общинския пазар до Поделението?

Анонимен каза...

КМЕТЕ ОПРАВИ ВОДАТА НА ТРАПЕТО И ТИ НЯМАШ!!!!!!!!!

Анонимен каза...

ВИЖ СИ ОБЕЩАНИАТА ОТ ЕСЕНТА ПРЕД КАБ.ТЕЛ.ОПТИСПРИНТ ГОСПОДИН ЛЪЖЕЦ И ТОГАВА ПУСКАЍ НОВИ....?????!!!!!

патриот каза...

Чеп за зеле не става от тоя..Тъжнно но факт след 12+4 години некадърно и крадливо управление Троян е тъжна картинка.Железненският крадец и трапчанският некадърник съсипаха града ни..

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |