Тема с продължение: Има ли изобщо кой да ви чуе, г-н Хитров?

* „Вие поемате огромна отговорност пред дъщеря си, пред всички деца с увреждания, пред нас - обществото, пред Бог. Желая ви успех”

ПО ПОВОД СТАТИЯТА „Ще се създаде ли дневен център за лица с увреждания в Троян" от бр.16 на в. „Троян 21”, искам да дам своята подкрепа и ясно да изразя своето становище по темата.

ПОЗДРАВЯВАМ АЛЕКСАНДЪР ХИТРОВ за основаването на „Сдружение за дневен център за рехабилитация и социална интеграция на лица със специални потребности" (СДЦРСИЛСП). През 2008 г. и 2009 г. писах за същите проблеми и виждам, че г-н Хитров дословно е цитирал мои думи за положението на троянските деца с увреждания. Но нека помислим за няколко неща.

1. ИМА ЛИ ИЗОБЩО КОЙ ДА ВИ ЧУЕ? Според мен - няма. Когато аз изпращах статиите си, нямаше никаква реакция. Отговори ми само кметът г-н Акимов, че се мисли и действа по въпроса и са факт Дневен център и Защитено жилище в с. Дълбок дол. Но да се даде разрешение за откриването му, не е като да се свърши цялата работа. Заслугата за създаването му е на доц. д-р Румяна Кралева, с която имах щастието да се запозная лично. Изключителен човек. Но за нещастие в Троян нямаме доц. д-р Кралева. За съжаление дневният център в с. Дълбок дол не е алтернатива за много родители с проблемни дечица. Другото ми притеснение е дали тук, в Троян, има специализиран персонал. Тези деца трябва да се обгрижват индивидуално, съобразено със спецификата на всяко едно от тях, за да се придобият умения, които им дават по голяма самостоятелност. Трябват специалисти - психолог, логопед, трудов терапевт, рехабилитатор. Най добре е да се посъветвате (това го писах и преди) с организацията, наречена БАЛИЗ ("Българска асоциация на лица с интелектуални затруднения"), която има седалище и в Плевен. Те могат да ви помогнат. Правили са го и с други. Могат да помогнат и за кандидатстване по програми.

2. И МНОГО ИСКАМ ДА ИЗРАЗЯ ЛИЧНОТО СИ МНЕНИЕ за цялата тази дейност. Аз съм присъствала на учредяването, била съм и член на Организацията за деца и родители на хора с увреждания (троянско сдружение, създадено преди няколко години – бел. Т21). Напуснах я много разочарована, защото нямаше действие, нямаше и организация. Сега се учредява друга. Но въпросът не е в това да правим нови и нови организации, а в това да се действа точно и много, много да се работи. Г-н Хитров, ще можете ли да сте действащ, безцеремонен, нахален, взискателен, напорист, постоянен? Защото аз това ви пожелавам.

СЪС СЪЗДАВАНЕТО НА ТОВА СДРУЖЕНИЕ Вие поемате огромна отговорност пред дъщеря си, пред всички деца с увреждания, пред нас - обществото, пред Бог. Желая ви успех.

Бианка Павлова, Троян

7 коментара:

Анонимен каза...

Към г-н Хитров,
Не се страхувай от провал.Ти си се провалял много пъти,макар и да не помниш.
Първия път,когато си започнал да ходиш ти падна.
Първия път,когато се опита да плуваш едва не се удави,нали?
Не се тревожи от неуспеха,тревожи за шансовете,които ще пропуснеш,ако не опиташ."Хенри Форд"
ПОЛЕНДАЧКАТА

Анонимен каза...

Предизвиквам Айс-с-с-с
П.

Анонимен каза...

Днес цял ден бродих и мълчах в Балкана.Имам нужда от това и го правя понякога.През това време си мислех колко приказки са изприказвани ДОЛУ,в НИСКОТО.А наоколо беше такава благодатна ТИШИНА!Напоследък,когато хората се срещнат и говорят едни с други,те често водят безсъдържателни разговори само за да избегнат моментите на МЪЛЧАНИЕ,на ТИШИНА.А те са високо ценени в източните култури!"Този,който знае,не говори.Този,който говори,не знае!" ЛАО ДЗЪ .Не мога да гъкна! Ай с-с-с-с-с......

Анонимен каза...

Благодаря ти Айс-с-с-,няма да те предизвиквам повече.Целувки
Полендачката

Троянец каза...

Ейййй напипаха се двама полендаци Айс-с-с и Полендачката и виж кви хубави работи стават...Ще заформят някоя дружба тия двамата чуйте ми думата...ама нищо лошо щом се харесват младите!

Анонимен каза...

Моля,моля!Не бих,все пак,рискувал да компрометирам нашата нежна виртуална дружба.Особено откакто напоследък забелязах,че а-а-а рискувам и бацна нещо чуждо-изригва онова нящо Ейяфятвайокутл и...край с полетите!Луфтханза и Бритиш еъруейз ми дават по 2000 евро на ден само и само да си седя крото и да пиша в сайта на Троян 21 .Веселие да има е важно-и то за всекиго! Ай с-с-с-с.......

Анонимен каза...

Айс-с-с-с,нашата нежна и виртуална дружба по никакъв начин няма да се компрометира ,вервай ми:):)Но пък тегли една м...а на тез 2000 евро и изригвай приятелю,ИЗРИГВАЙ....
ПОЛЕНДАЧКАТА

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |