Спипаха крадците на кабел по жп-линията Ловеч - Троян

* Авантата станала в района на Калейшко ханче, авантаджиите – двама 20-годишни роми, обитаващи района на гара Добродан

НЕЗАБАВНО, след подаден на 3 април около 10:00 ч. сигнал, служители от троянското Районно управление (РУ) на МВР разкриха крадците на 12 метра магистрален жп-кабел от участък по линията Ловеч – Троян в района на Калейшко ханче (на км 122+347). Наглите авантаджии, застрашили движението на влаковете, са 20-годишните мургави авери И.О.Ц. и Х.К.Г., живеещи на гара Добродан.

ПРИ РАЗСЛЕДВАНЕТО СЕ УСТАНОВИЛО, че кражбата на кабела, който е собственост на Национална компания „Железопътна инфраструктура” – Горна Оряховица, е извършена на 2 април около 19:30 ч. Жп-жицата е намерена приготвена за предаване за вторични суровини – обгорена и насечена на парчета. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195 от НК, предвиждащ затвор от 1 до 10 години.

Т21

8 коментара:

Анонимен каза...

За 12 метра жица от 1 до 10 години ??!?!?!?
Максим Ставийски колко народ затри и колко получи?
Политиците колко милиарда откраднаха и продължават да крадат всеки един ден,осъдени няма!!!
Изобщо не ми дреме за мангалите,но ако на тяхното място е някой от нас,за 12 метра жица от 1 до 10 години!!!!

Анонимен каза...

Мисля,че си прав,но съгласи се,че наглоста на циганите в и около Троянско вече става доста опасна.Постоянните набези по хорските дворове,хилядите им кражби,каруците,които застрашават дори движението по пътищата,ПЕРМАНЕНТНОТО ИМ ПИЯНСТВО,защото от доста дълго време не съм се засичала с трезвен циганин,мързела им и липсата на всчкаква и най елементарна хигиена и култура,вече ни писнаха.Защо до сега никой циганин не се е оплакал,че българин му е претарашил къщата??Че грижливо прекопаната му градинка и потдържаните му овошки са обрани??Точно ние страдаме.Затова нека да е по сурово наказанието,макар,че в затвора ще се чувства като на курорт с ядене 3 пъти на ден и на топло.Пък като излезе,хайде пак да претарашваме и села и градове и граждани.

Анонимен каза...

Никаква прошка. Не ме интересува, кой какво и къде е отраднал и дали е наказан. От някъде трябва де се започне. А й закона не е писан за българи едно за цигани друго. Такъв е закона това е положението. Сега след като ги осъдят бих пожелал да разбера колко години ще е присъдата им. И от къде са родом. И след излежаването на присъдата си да им бъде забранен достъпа до нашата област. Нямаме нужда от подобна сган, да си вървят от където са.

Анонимен каза...

Мангалите не живеят на гарата, а са се самонастанили. Не работят, щото е по-лесно да се краде. Наем не плащат, може и ток и вода да си ползват. Къде е БДЖ(засега държавно),та да ги разкара от там. Няма го. Има безстопанственост но на кой му пука.А ако откраднатия кабел беше довел до катастрофа и загинали? Докога ще търпи държавата изкупвателните пунктове, които за печалба си затварят очите и са готови на всичко?
Не виждат ли, че мангал носи там не стари железа а нарязан кабел? Откъде мангала има кабел?Аааа,намерил го е!Значи може да му вземе стотинките и да ги изпие-оборот един вид прави. На това му казвам порочен кръг.Тези я ги приберат я на пробацийка осъдят. Квото и да стане на тяхно място идват нови, още по нагли и нахални. Влизат и по дворовете да " питат" имаш ли железа- плащат веднага. Това е предтекста, целта е да се огледат какво може да се отмъкне и живеят ли хора постоянно там. Карат каруци, що не ги регистрират в общината не знам. Карат и коли, само че аз през живота си не съм виждал мангал в учебна кола. Що общината не вземе да прати служителите си на изхода на Троян по пътя за Балабанското. Що и РИОКОЗ(ХЕИ) не иде да види за кво става на въпрос? Да не би терена да не е общински или постройките са законно построени? Не трябвало да се заиграва етническия проблем. Щото на никой не му пука! Щото ги търпим и тях и бездействащите!А когато се зададат избори, управляващите първо при тарторите на мангалите тичат, щото най лесно ги копуват, е после ще си и затварят очите за различни неща щото то и други избори ще има!
EM/SI

Бай Бочо каза...

Абсолютно прав си EM/SI!!!! Това е голата истина и ако си траем още малко тия ще ни досъсипят държавата и Бог да я прости България!!!!!!! А ние като сме тъпи да търпим и да си затваряме очите хак да ни е......

Анонимен каза...

Ще ви ракажа един случай.Имаме кон но кон гледан и не стъпва в Троян.Разбрали хората/комшиите/,че имаме кон и като се появят циганските коне все при нас викат полицаите.А те като ни видят онемяват.Може би не очакват да видят по хубава гледка от циганската:):)Така няколко години докато господин кварталния не дойде да ни отправи директни заплахи,плашейки и децата ни.Нямаше как да докажем,че нашия е от порода,гледан прекрасно,обгрижван и т.н.,а на всичкото отгоре е на гледач и изобщо не е в Троян от години.Писна ни ,хванахме се в ръце,разбрахме на кои са тези коне...но оправия няма защото са цигански.По лошото е друго.Оказа се,че и полицията и кварталния,много добре знаят,чии са добичетата,засипвали са ги с глоби ама ефект никакъв.И най-накрая идват при нас ,защото може би сме българи и можем да търпим всичко заканите му,че ще плащаме,ще го отнасяме.....защото сме българи за нас закони има и щеш не щеш,ще слушаш и отнасяш.Но циганин ли си ти си над закона.Полицаите се вардят от тях да си нямат разправия-ми така е по лесно,защо да се тормозят по време на смяна.Но насреща ако сме ние-точно тогава избиват комплекси и ни мачкат,че не спазваме закона.

Анонимен каза...

Държава в която мангалите и червените престъпници са над закона пиши я бегала...

Анонимен каза...

Получаваме това което заслужаваме. Циганите са един вид микробите в обществото ни, и ние дето се пишем българи, все по-вече заприличваме на микроби.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |