Кметът Акимов: ОУ „Иван Хаджийски” ще го има

* Готови са работните проекти за преустройство на 139-годишната сграда, строителните работи ще започнат през 2011 г.

НА СРЕЩА С КОЛЕКТИВА на ОУ „Иван Хаджийски”, състояла се преди седмица, кметът Минко Акимов е заявил категоричната си подкрепа за най-старото троянско училище, наследник на прочутото възрожденско „Жълто училище”, научихме от PR-ката на Общината Маргарита Генкова. В разговора било изразено съжаление, че това троянско школо е единственото в града, което не е ремонтирано в последните години. Но станало ясно, че вече са готови работните проекти за преустройство на 139-годишната сграда, чието състояние отдавна е проблем и тревожи учители и родители, забележките към проектантите са отстранени и предстои одобрението на експертен съвет и издаване на строително разрешение.

„ОУ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ”
ще го има и в бъдеще. Нямаме никакво намерение да закриваме едно училище, което се намира в центъра на града и в което преподават много добри педагози”, обобщил градоначалникът. Обяснено било, че за предстоящата мащабна реконструкция ще се използват местни финанси, както и средства от дарители и от държавата. Планира се ремонтът да започне през 2011 г.

Т21

6 коментара:

Анонимен каза...

Най- накрая една добра новина! След като къщата музей на Иван Хаджийски беше превърната в заведение, очаквах какви ли не парадоксални ситуаций. Но се радвам, че няма да се стигне до най- лошото за най- хубавото троянско школо. Браво!

Анонимен каза...

За кое браво?? За лъжата или за евентуалното намерение? 2011 ще има кметски избори в Троян. Да не би преди тях Минко Акимов да направи "първа копка" и да обере овациите само.

Анонимен каза...

За едни чашата е наполовина пълна, за други наполовина празна. Ти от кой тип хора си ? Въпроса е към автора на втори пост!

Анонимен каза...

Най-старото училище в Троян не е Иван Хаджийски да прочетем историята

Анонимен каза...

А кое е ? Нали ти си я чел кажи ни ! Нямам търпение да разбера.

Анонимен каза...

Az ne sum suglasna!!! Moje da e nai - staroto u4ili6te , no izob6to ne prepodavat dobri u4iteli... Edni moi priqteli u4at tam i kazaha 4e ne sa dovolni ot u4itelite ... i ot sledva6tata godina shte se mestqt vuv V. Levski :)))

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |