Ориентиране: Търновската Никулденска купа дойде в Троян

* Причина за подареното домакинство – троянската връзка на основателя на състезанието Николай Димитров

ТРАДИЦИОННАТА НИКУЛДЕНСКА КУПА по спортно ориентиране (6 декември), организирана от великотърновския „Браун тим” и провеждаща се по традиция край старата ни столица, тази година бе в Троян (старт-финалът бе в съседство с тенис кортовете под стадиона).

ПРИЧИНАТА ЗА ТРОЯНСКОТО ДОМАКИНСТВО – основателят на състезанието, националът Николай Димитров, е сроден трайно с най-прочутата фамилия ориентировачи в България – Беломъжеви от Троян. Николай е женен за едно от големите имена на женското ни ориентиране Стефания Беломъжева и е зет на №1 в този спорт у нас и двукратен световен шампион за младежи Станимир Беломъжев, а негови „бабалъци” са състезателите от недалечното минало, понастоящем също свързани с любимия спорт – Веска и Иван Беломъжеви. Съорганизатор на Никулденската купа бе троянският Клуб по ориентиране „Хемус” и най-вече доайенът и треньор в клуба Венелин Иванов.

„МИСЛЯ, ЧЕ СТАНА ДОБРО СЪСТЕЗАНИЕ. Близо 60 участници от различни краища на страната – от Варна до Петрич, дойдоха в Троян за Купа Никулден 2009”, коментира пред Т21 Николай Димитров, държейки за ръка невръстния си син. Попитахме го къде е мама, отговорът бе: „По трасето!”. Венелин Иванов пък ни обясни, че умишлено са подбрали по-труден пресечен маршрут, а подготовката за състезанието станала само за два-три дни.

ХУБАВО Е - ТРОЯН ОБИЧА ТОЗИ СПОРТ, коментираха зяпачи край старт-финала.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |