Кметът Акимов ще изнесе лекция на форум в Истанбул

* Троянският първи ще представи българския опит в реализацията на проекти по европейската Оперативна програма „Околна среда 2007 - 2013”

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРОЯН МИНКО АКИМОВ ще изнесе в Истанбул (Турция) лекция за опита на българските общини в подготовката и реализацията на проекти по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013” на Европейския съюз, научи Т21. Това ще стане на българо-турски форум, чийто домакин е мегаполисът край Босфора (10-12 декември). Г-н Акимов е в състава на делегацията на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), водена от изпълнителната шефка на сдружението и наша землячка (родом е от с. Белиш) доц. Гинка Чавдарова. В групата са още кметовете на общините Гоце Делчев и Лом, които ще говорят по други аспекти на европейското сътрудничество.

ИЗБОРЪТ ИМЕННО г-н Акимов да представи българския опит в усвояването на средствата по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013” не е случаен и се опира на факта, че община Троян реализира три мащабни проекта по тази програма на обща стойност над 13 млн. лв. (два проекта за техническа помощ за изготвяне на проекти за интегрираните водни цикли на Троян и Орешак – за над 5,2 млн. лв., и проект „Изпълнение на първи етап на интегрирания проект за водния цикъл на град Троян” на стойност 8,057 млн. лв.).

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |