ЧРД: „Българка – Троян” стана на 10

* На юбилейното благотворително парти в „Троян Плаза” бяха събрани 4900 лв. * Кой пусна в дарителската кутия анонимен плик с 1500 лв. * Ротарианецът Диян Ковачев доказа, че разбира (и) от евъргрийни

СЪС СТИЛЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОКТЕЙЛ, който освен забавен бе и твърде успешен (събраната сума е 4900 лв. и ще се използва за различни добри каузи) най-дейната и авторитетна троянска гражданска организация, „Българка - Троян”, отбеляза своята 10-годишнина (2 декември, „Троян Плаза”).

БОГАТАТА ПРОГРАМА – няколко песни на великолепната Елица Наумова от СОУ „Васил Левски”, шармантните „усмивки” на Светла Червенкова, новата танцова трупа към Общинския педагогически център, богатото и грижливо подбрано музикално озвучаване на цялата вечер; кетеринг на световно ниво – дело на двете ученически компании (фирми) в СОУ „Васил Левски”, към организацията „Джуниър Ачийвмънт”, чиято цел е да помага на учениците да пренесат наученото в практиката ("Cool party" на 11. клас и "Remarkable catering" на 12. клас); многото гости, изключително любезните домакини, високият градус на настроението, атрактивната водеща (Краси Коларова от ТВ „Оптиспринт”). Всичко това са обичайните характеристики на благотворителните коктейли на троянските „българки”, запазена тяхна марка през годините.

РАЗЛИЧНОТО ТОЗИ ПЪТ бе юбилейният дух, бележещ един, на пръв поглед, кратък период („някакви си” 10 години). Но само на пръв поглед – защото да създадеш жизнена гражданска структура в нашето объркано и трудно време не е никак лесна работа; а в малък град като Троян – още повече. Юбилейното се усещаше и в приветствието на новата председателка на „Българка – Троян” Цветомира Гечева, и в ретроспекцията на основателката, дългогодишна председателка и мотор на организацията през годините Мариела Шошкова, и в казаното от друга от основателките – Весела Кунова.

„ГВОЗДЕЯТ” НА ЮБИЛЕЙНОТО ПАРТИ пък бе една музикална игра, подготвена и вещо модерирана от активната членка на сдружението д-р Цветомила Дудевска. Г-жа Дудевска, която е известна с певческите си умения, школувани в една от първите формации на „Усмивка”, организира своеобразен ретро парад на български евъргрийни от 50-те години на миналия век до началото на новото хилядолетие. А представители на всяка от масите трябваше да познаят името, изпълнителя и периода на парчето, което им се бе паднало след жребий. Хитовете бяха „железни”, състезателите, показали завидни музикални познания – също. И накрая пак жребий трябваше да определи при кого ще отиде голямата награда – шоколадова процедура, осигурена от козметичния салон „Боди стим” на Боряна Мирчева; късметът се усмихна на председателя на Ротари клуб – Троян Диян Ковачев.


ВЕЧЕ СПОМЕНАХМЕ за събраната добра сума от 4900 лв. Ще допълним само, че средствата бяха набрани от дарителската кутия (в нея имаше и плик с 1500 лв. от анонимен дарител; най-вероятно /и/ този щедър дарителски жест е дело на човека, който подкрепя всяко едно добро дело и добра кауза в нашия град – инж. Марин Радевски /”Калинел”/ - бел. Т21), от билети за томболата, от „сурвакницата с късмети”, организирана от дейната „българка” Дияна Янкова, и от платените музикални поздрави. И от нас – ЧРД!

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |