Кметът: Нямаме неразплатени сметки за 2009-та

Бюджетът ще се "върже", въпреки 650-те хил. лв. по-малко от данък продажби и придобиване * И въпреки принудителното плащане на 540 хил. лв. на фирмите, изпълняващи проекта за интегрирания воден цикъл на Троян
 
БЮДЖЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРОЯН ЩЕ СЕ ВЪРЖЕ, въпреки че приходите от данък продажби и придобиване ще са по-малко с 635 хил. лв. от планираните, заяви на среща с троянски журналисти кметът Минко Акимов. Тази сериозна „дупка” обаче ще бъде запълнена от икономиите за издръжка на Общината, икономии от по-ниските оферти на някои фирми, спечелили търгове за обществени поръчки, от т.нар. „резерв на кмета”, възлизащ на 280 хил. лв. и др.; също от патентите и глобите, където годишното преизпълнение ще достигне 42 хил. лв.

ГРАДОНАЧАЛНИКЪТ БЕ КАТЕГОРИЧЕН – Троян, за разлика от много общини у нас, няма да има неразплатени сметки за 2009 г. Въпреки принудителното плащане от общинския бюджет на 540 хил. лв. на фирмите, работещи по изпълнението на първия етап от интегрирания воден цикъл на града (проектът, на обща стойност над 8 млн. лв., е по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013” на ЕС и се финансира с европейски пари, но плащанията бяха забавени; това доведе до спиране на работата и до принудителното разплащане с общински средства, за да не посрещнем зимата с разкопани улици – бел. Т21). „Надявам се, че тези 540 хил. лв. догодина ще ни бъдат възстановени и ще влязат в новия бюджет като излишък от тазгодишния”, коментира г-н Акимов.

ВСИЧКО, КОЕТО ЗАВИСЕШЕ ОТ НАС, го свършихме, бе оптимистичният кметски извод по темата за троянския бюджет 2009 г.

Т21


5 коментара:

Анонимен каза...

След като проектът за водния цикъл се финансира с европейски пари защо в Троян водата е в челната десятка по цена?

Анонимен каза...

Как защо , за някоя нова кола на Тонимир Гечев и друга за Минко Акимов , хехе , Елементарно Уотсън.

Анонимен каза...

Не знам дали си спомняте, но навремето човек спокойно можеше да си пие вода директно от чешмата си вкъщи. Беше много хубава вода, но уви сега както всичко друго и тя стана много не годна за пиене. Не че съм разчитал да си пия все от нея, но сега със сигурност и една капка не бих си позволил да глътна. Колкото до хвалбите на кмета. Не го разбирам този човек, не тая негативни помисли спрямо него, но просто не мога да го разбера. Да се тупаш в гърдите с някакви незначителни проектчета, и то с чужди пари е непонятно за мен. Други са наболелите проблеми на града. Върви обяснявай на гладния, че залеза е красив.

Анонимен каза...

Оставете водата ни че е с няколко стотинки по-скъпа от всички други градове. Обяснете защо местни данъци(сгради,коли и смет) са вече 50% по високи от София дори. Обяснете защо все още централни места в Троян нямат ПУП. Защо нямаме газ, чужди инвестиции и търговски комплекс или пък магазин на голяма верига. Защо от град с най-ниска безработица дори и по Енкиново време сега сме с най-високата за страната?

Анонимен каза...

Събира се незаконно такса за пречистване на мръсната вода, т.к. тя се излива в реката, а не ходи в пречиствателната стания никой е обръща внимание на тази грандиозна измама

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |