КРИМИ: Крадат „жица” като за световно, ровят и под земята

* Троянско пропищя от ромски шайки, оголили десетки електропроводи в района * Кучето си лае, керванът си върви – защо и докога?!

НАГЛИТЕ КРАЖБИ НА „ЖИЦА” от електропреносната и други мрежи в района продължават с пълна сила. На 10 ноември аварийна обходна група към БТК – Ловеч, подала сигнал в троянското РУ на МВР, че в местността Тодорова могила в землището на с. Горно Трапе от земята е изровен и задигнат около 100 метра захранващ кабел с различно сечение. На 12 ноември в полицията в Троян постъпило съобщение, че в местността Свинова поляна в гр. Априлци е орязан голям участък от електропровода, собственост на „ЧЕЗ разпределение – България” АД. Проверката установила, че са бастисани 700 м меден проводник от 8 междустълбия. Три дни по-късно се разбрало, че в периода от 12 до 15 ноември е откраднат около 200 м меден проводник от 5 междустълбия в чудно красивата махаличка „Баба Стана” в с. Орешак.

ОБЩОТО МЕЖДУ ВСИЧКИ тези случаи и десетките подобни на тях е, че извършителят винаги е „неизвестен” и че досъдебните производства са по чл. 195 от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода от 1 до 10 години. И че, както се казва, кучето си лае, а керванът си върви – т.е. в полицията се получават сигнали, правят се огледи, завеждат се досъдебни производства, съобщава се на медиите, те информират обществеността. И толкоз – до следващия сигнал, когато всичко почва отначало и води до същата (без)резултатност.

Т21

Бележка на редакцията

По-горе писахме „неизвестен” в кавички, защото и на хлапетата в детските градини е ясно кои са тези „неизвестни” извършители. Но ако някой все още не е разбрал, ще го кажем – извършителите са ромски шайки, които денонощно бродят из района и плячкосват наред: вили, къщи, ниви, жици, кабели и т.н. Всичко наред! Въпросите ни са два. Първият – не е ли навремило най-после някой (който трябва и на когото му се плаща за това – в случая съответните общински служители) да почне да изпълнява чл. 47, ал. 3 от Наредба №1 за обществения ред на територията на община Троян, разпореждащ всички каруци и други ППС-та с животинска тяга, движещи се на територията на община Троян, да имат задължителна регистрация в общинската администрация плюс съответния едър надпис по тях (буквите да са минимум 15 см); за да е ясно кой е „паркирал” в чуждия бостан или е натоварил крадена жица…И второ, но основно по значение – как така всички извършители все са „неизвестни”; не е ли крайно време троянските момчета в униформи да се стегнат и да пипнат наглите мургави шайки, от които Троянско е пропищяло; а пък магистратите да довършат делото както го изисква законът.

3 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Маринов,
Бива да постнете тази статия на първа страница във вестника Ви и да се обърнете директно към кмета и шефа на полицията.Аз съм напълно съгласен с Вас,и хич не ме радва факта че Троян полека лека став азаложник на преселници и цигани.А най-грозната картинка която всяка сутрин наблюдавам пътувайки за работа-Редовно двойка или заедно с колегите си патрлни или каквито са там полицай си пият кафето на Троянефт до Елма.Не говорим да са се отбили и вземали на крак по едно кафе.Говорим за поне час сутрин а и вечер пак са там висене и убиване на времето.Времето платено от нас данъкоплатците.А в същото време смръдливата орда цигани поновому РОМИ плячкосват всичко кво им попадне.Зимаат идва а с нея студа и глада,тогава нещаат ще загрубеят още повече....

Поздрави

Момчил

Анонимен каза...

Вярно е!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Троянските полицаи не са никакви полицаи, а чиста проба милюцюунери! Бива ли да кибичат пред оптиката на блок Галенус, а в радиус от 200м около тях да има над 30 нарушители, спрели, пакрирали и т.н. в разрез със ЗДВП!? Че и за капак един ден един от стоящите там си хвърли угарката от цигарата едва ли не в краката ми. На това му викам пълно разгащване! После как да изпитвам респект към тези господа, които отбиват номера и висят на врата ни. Уви, въпреки, че г-н кмета е бивш техен началник, това не породи в тях по-голям респект и раздаване в работата им, а напротив- съвсем деградираха. Какво трябва накрая да направим в тая държава!? Да се съберем на шайки, ала куклус клан и да се саморазправяме? Или да се чупим от тук? Прекалено мирна натура съм за първото- явно ще се възползвам от другия вариант.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |