Един троянец по-малко в Народното събрание

* Евгений Узунов напусна парламента, отдава се на партийна работа
* Освободеното депутатско място се заема от ловешкия соцактивист Димитър Горов


НА 4 НОЕМВРИ ДЕПУТАТЪТ ОТ БСП от Ловешкия многомандатен избирателен район и наш земляк Евгений Узунов (родом е от с. Ломец и членува в троянска първична организация) е подал оставка, а седмица по-късно, на 11 октомври, тя е получила официална санкция от Народното събрание. На мястото на г-н Узунов в депутатските редици на 41-то Обикновено народно събрание на Република България влиза следващият по ред в пропорционалната кандидатска листа на социалистите в Ловешкия район – лидерът на общинската структура на БСП в люляковия град Димитър Горов (обаче в понеделник, 16 ноември, името на новия ловешки депутат все още не бе вписано в регистрите на Народното събрание – бел. Т21).

ПО ИНФОРМАЦИЯ от централните медии Узунов си направил парламентарния самоотвод, за да се отдаде изцяло на партийна работа. Припомняме – на скорошния извънреден конгрес на БСП землякът ни бе преизбран в Изпълнителното бюро (оперативният ръководен орган на партията), където ще ръководи двата ключови ресора – кадровата политика и партийното строителство и финансите; той отговаря и за партийната дейност в София, Бургас и Сливен. Заместникът Димитър Горов също е във висшите етажи на соцръководството – избран е в 181-членния Национален съвет на БСП; новият депутат е смятан за верен човек на секретаря по младежките въпроси на партията Кирил Добрев.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |