Баскетбол: Първа победа за „чавдарци” в А-група

* Бихме гостите от „Спортист” (Своге) в изключително динамичен и отворен мач * Рекорд по резултатност в зала „Чавдар” – общо 235 точки * Петър Лалев – най-добър в мача и в кръга

СЛЕД ТРИ ПОРЕДНИ ЗАГУБИ – като гости на „Дунав 2007” в Русе (87:121) и на „Сливен” (84:105) и след „кървав” и равностоен домакински мач с „Видабаскет” в Троян (67:75) – новакът в мъжката ни А-група (втора национална група) „Чавдар” (Троян) записа първата си победа. В собствената си зала в неделя (8 ноември) троянци надделяха с 15 точки над „Спортист” (Своге) – 125:110, и доказаха, че амбициите за класиране в средата на таблицата не са безпочвени (в А-група играят общо 8 отбора, повечето със стаж и в елитната ни група – бел. Т21).

МОМЧЕТАТА НА ТРЕНЬОРА РАДОСЛАВ СТОЛАРОВ-ТАФЬО тръгнаха в атака още от самото начало, гостите също отговориха с открита и атакуваща игра и се получи динамичен и изключително резултатен мач. Нашите дръпнаха в резултата още в първата четвъртина (първите 10 минути) – 37:25. Разликата се запази и на полувремето (66:55), като до края на срещата „чавдарци” не позволиха да се стигне до обрат и се поздравиха с напълно заслужена победа.

ОТ НАШИТЕ СЕ ОТЛИЧИ 196-САНТИМИТРОВОТО КРИЛО ПЕТЪР ЛАЛЕВ, който записа гросмайсторските 36 точки и 9 борби; втори по резултатност бе плеймейкърът Цветелин Младенов с 27 т. плюс 11 асистенции, а трети – ръстовият център Вене Венев (206 см) с 15 точки и 8 борби.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛАСКАВИ СА ОЦЕНКИТЕ ЗА МАЧА в специализирания баскетболен сайт www.bulgarianbasket.com: „Малкото зрители в залата се радваха на високата резултатност, а в края двата отбора си бяха отбелязали общо 235 точки, което се вижда рядко в България”. Големи похвали получава и най-добрият в мача - Петър Лалев („Чавдар”), който „изигра невероятен мач”. Лалев бе определен и за играч на кръга в мъжката А-група.

Т21

1 Коментара:

Пламен каза...

Знаех си, че ще дойде момента на победата. Надъхан отбор и верна публика. Добра рецепта за поледа. Успех !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |