Money, money: Грип ни гази, май?!

* В Ловеч разпуснаха учениците още миналата седмица, в Троян и страната – от понеделник (9 ноември) до петък (13 ноември) * Доц. д-р Атанас Щерев: психозата около „свинския грип” е изкуствено раздухана, щамът нито е нов, нито е по-опасен

СЛЕД ЛОВЕЧ, КОЙТО ОЩЕ В НАЧАЛОТО на миналата седмица разпусна учениците заради грипната епидемия (3 ноември), от събота (7 ноември) на цялата територия на Ловешка област, включително и в община Троян, бе обявена епидемична обстановка и училищата бяха затворени за една седмица (до 14 ноември). От понеделник (9 ноември) за територията на цялата страна обявиха грипна епидемия, а със заповед (РД09-1883/06.11.2009 г.) на образователния министър Йорданка Фандъкова всички ученици в България излязоха в 5-дневна грипна ваканция – до 13 ноември включително. Припомняме – епидемичната обстановка се базира на процента на заболяваемостта, като границата за обявяването й е 200 заболели на 10 000 души.

ГРИПНАТА УЧИЛИЩНА ВАКАНЦИЯ ПЪК Е източноевропейско „изобретение” и в страните от Западна Европа не се прилага. Този път обаче се нагнети допълнително напрежение, заради разразилия се щам на т.нар. „свински грип” А(N1H1). Психозата, че този щам е по-опасен и по-смъртоносен от множеството други грипни видове (щамове), обаче бе опровергана от редица специалист. А бившият шеф на здравната комисия в Народното събрание и собственик на клиника доц. д-р Атанас Щерев в прав текст заяви, че напрежението около т.нар. „свински грип” е изкуствено раздухано от мощните световни фармацевтични компании с цел печалба; и че става дума за грипен щам, който има същата сила и е точно толкова опасен, колкото и всички останали, а освен това не е нов и е познат от десетилетия.

СЛЕДНИТЕ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ по време на грипната епидемия препоръчват от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) – Ловеч: засилен дезинфекционен режим и контрол в детските заведения; преустановяване на профилактичните прегледи и имунизации, плановите консултации на бременни и кърмачета, плановите операции и свижданията в болниците; ограничаване на извънучилищните мероприятия; ограничаване на всички масови мероприятия; ограничаване на командировките; използване на предпазни маски от приемния персонал на административни сгради, магазини, заведения, аптеки, обществен транспорт; дезинфекциране на входовете и касите на големите търговски обекти.

Т21

Любопитното мнение по темата на 17-годишна тийнейджърка от София - виж ТУК

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |