СЛУКА: Ути Бъчваров гътна 150-килограмов шопар във Велчево

* Майсторът на двуцевката и черпака гостува на прочутата велчовска ловна дружинка, шампион по отстрел на диви свине от началото на сезона
* Идната седмица Ути се връща, за да сготви дивечовата глава, пиршеството ще е в клубната база (бившия селски ресторант)


ЗАКЛЕТИЯТ АВДЖИЯ УТИ БЪЧВАРОВ, по-известен с кулинарните си майсторлъци и водещ на рейтинговото предаване на БНТ1 „Бързо, лесно, вкусно”, в събота (7 ноември) ловува с авджийската дружинка на с. Велчево (община Априлци), научи Т21.

НИКАК НЕ Е СЛУЧАЙНО, че Ути бе дошъл да си пробва мерника точно със стрелците от Велчево – от началото на сезона велчовската дружинка, председателствана от Иван Йонков, е сред първенците по отстрел на диви свине не само сред 26-те дружинки на Ловно-рибарско дружество – Троян, но и в национален мащаб. По неофициална информация за 5-те ловни уикенда от откриването на сезона велчовци са гътнали над 60 шопара, като сред слуката имало и няколко „тежкотонажни” екземпляра.

УТИ БЪЧВАРОВ ЗА ВТОРИ ПЪТ ловува с велчовската дружинка – предишното му гостуване в селото, носещо името на славния поборник Велчо войвода, бе преди две години. А пък най-любопитното сега беше, че Ути направи един облог – преди да поеме по велчовските баири, той обяви на всеослушание, че ако му излезе късметът и свали глиган, следващата седмица (в петък или събота) пак ще дойде във Велчево и саморъчно ще сготви дивечовата глава.

ЗА КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ – столичният майстор на двуцевката и черпака гътна близо 150-килограмово добиче. И на изпроводяк препотвърди обещанието си – идната седмица ще се върне във Велчево, за да сготви свинската глава; а угощението ще е в клубната база на дружинката – бившия селски ресторант.

Още снимки - виж ТУК

За ловните подвизи на Ути и велчовските му приятели
писа и агенция "Фрог Нюз" -
виж ТУК


0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |