ПРАВО НА ОТГОВОР: „Балканфарма Троян” е най-големият данъкоплатец в общината

* Производствата на „Балканфарма” не са преместени в Дупница, няма и да бъдат местени * Защо никой досега не инициира среща с успелите хора в нашия град, за да ги попита за техните идеи и виждания? * Всеки град си заслужава съдбата

Г-Н ГЕНКОВСКИ, написаното от Вас в бр. 41 на в-к „ТРОЯН 21 век” (става дума за материала „Общинският съвет – щаб или дремило” на общинския съветник от ГЕРБ Мичо Генковски – бел. Т21) предизвика в мен дилемата дали да отговоря на някои Ваши констатации или просто да ги отмина с мълчание, както обикновено постъпвам. Накрая реших, че работещите в „Балканфарма” го заслужават. Най-малкото - защото ни писна от всякакви злонамерени приказки и е крайно време обществеността да отдаде заслуженото на единственото голямо промишлено предприятие, работещо дори в условията на така повтаряната думичка „криза”.

ПО СЪЩЕСТВО – производствата на „Балканфарма” не са преместени в Дупница, няма и да бъдат местени. Поради тази причина не разбирам мотивите Ви да ни сравнявате с фалиралите „Хемус” и „Машстрой” и да ни поставяте в една графа с тях. Нито пък имам идея откъде сте „почерпали” тази лъжлива информация. Производствената ни програма е натоварена до максималния капацитет (7 дни в седмицата на 3 смени) и така ще бъде до месец май 2010 г., когато за пореден път ни предстои спиране заради модернизация. Нещо повече – ще разширяваме листата с асортименти, обогатявайки ги с нови продуктови форми.

ЕДВА ЛИ САМО ФИРМА „КАЛИНЕЛ” е инвестирала в тази община „в последните 20 години”. Какво сме направили ние, лесно може да се види от преминаващите покрай завода хора. И ще продължаваме да обновяваме и модернизираме площадката. Този завод вече не е това, което беше. В нашите производствени, лабораторни и технически мощности може да се видят най-съвременните инсталации, оборудване, поточни линии и всичко, за което вероятно дори не сте чували. Притежаваме най-модерните пречиствателни съоръжения и единствената по рода си електрическа подстанция в областта, които са обект на голям интерес от специалисти не само в България, но и в чужбина.

„БАЛКАНФАРМА ТРОЯН” АД Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ данъкоплатец в общината. Няма друга фирма с безпрецедентно точно изплащане на трудовите възнаграждения повече от 25 години, плащаща реални данъци и осигурителни вноски, обучаваща и развиваща своите специалисти. „Балканфарма Троян” е предприятие, заемащо челно място в отчетите за промишлената дейност на област Ловеч по всички показатели, без нарушения на трудовото законодателство, изискванията за здравословни и безопасни условия на труд, сертифицирано по стандартите GMP и ISO 14 001. Затова следващия път, в който решите да «блеснете» със знания за тази фирма, просто елате и ме попитайте. Защото всичко друго се третира като клевета. Не забравяйте и факта, че именно този завод в последните 20 години даваше прехрана на Вас лично и на Вашето семейство. Не хапете ръката, която ви хранеше!

ДОТУК ГОВОРИХ като представител на «Балканфарма Троян» АД. Казаното по-нататък пък считайте за личното ми мнение като гражданин.

ПО ОТНОШЕНИЕ НА останалите Ви констатации – напълно съм съгласна с тях и чест Ви прави, че си признавате. Само че доста късно. Но в част от тези констатации не сте напълно прав. Агонията на фалиралите троянски предприятия продължаваше от доста време и беше резултат от непрофесионалното им управление. Работещите в тях губеха трудови навици и се деквалифицираха, което е лошо за хората. Затова тази агония трябваше да спре.

ВЪПРОСЪТ СЕГА Е: от тук нататък какво правите? Защо никой досега не инициира среща с успелите хора в нашия град, за да ги попита за техните идеи и виждания? Защо не видяхме една антикризисна програма за Троян, която да се обсъди? Защо не потърсихте по-рано оценка за вашите «управленски» умения? Защото наистина ви «липсва достатъчна компетентност, активност, стратегически поглед върху стопанските процеси» - поради простата причина, че доста от вас никога не са управлявали такива процеси.

А ИЗХОДЪТ Е САМО ЕДИН – просто се оттеглете и оставете на други да вземат важните за Троян решения. Оставете го на хора, които наистина са доказали, че умеят да управляват в условията на криза – тези, създали сами своя бизнес (а не подставените лица). Каквито в този град все още има. Те продължават да инвестират (вижте на входа за Троян и в участъка Троян - Орешак, както и на доста места в самия ни град), продължават да развиват своето производство, да плащат заплати редовно, да пълнят общинската хазна. Такива управленци трябва да подкрепяте, да се допитвате до тях, защото те са доказали своите умения. Ако не го направите – целият Общински съвет – краят на този красив град е близо. Защото виждаме какво правите и как съсипвате и малкото останали добри неща в Троян.

НО КАКТО СЕ КАЗВА – всеки град си заслужава съдбата. Нали този град ви избра!

Валя Букарева,
изпълнителен директор на «Балканфарма Троян» АД

14 коментара:

Анонимен каза...

САМО ТАКА! НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КОМУНИСТ КОИТО СЕГА СА В РЕДИЦИТЕ НА ГЕРБ ТРОЯН НЕКА СИ ХВАНАТ ПАРЦАЛИТЕ И ДИРЕКТНО НА СЕЛО ПРИ КОКОШКИТЕ!

Анонимен каза...

Браво на г-жа Букарева! Не проумявам що за наглост е това, всчки да знаят, че цял живот си бил свързан с комунистическата партия, а сега да "развяваш знаме" и да участваш активно при това в партия, която прави дясна политика. Бойко, Бойко....май не е сигурно каква политика правиш с тези членове:):):)

Анонимен каза...

Г-жо Букарева, поздравления! Най- после някой да се изправи и да каже истината за Общинския съвет и кмета

Анонимен каза...

Браво ! Добре казано - дано спрат вече спекулациите със завода, а дремещите Общински "ръководители" дано вземат най-накрая да си заработят заплатите защото не сме слепи и виждаме в съседни уж "умрели" градове какво развитие има.

Анонимен каза...

Браво на г-жа Букарева,не може човек/КОМУНИСТ/,който на всеки избор да сменя партията да критикува.В Балканфарма може да работят 400 човека сега,на са много повече стойностни от 1400 преди,когато работише и се пенсионира неговата жена.

Анонимен каза...

Поради специфичните изисквания при производство на лекарства, достъпа до производствените мощности на "Актавис-Балканфарма Троян" е строго регламентиран и ограничен. Троянската общественост ще бъде шокирана, ако има възможност да види на какво високо ниво е това предприятие, колко успешно се развива и какви инвестиции се правят в него.

Анонимен каза...

Поздравявам госпожа Букарева! Тя спаси този завод и го превърна в това, което е днес. Ако Мичо Генковски беше по-умен, щеше да разбере какво му се казва. Но той не е на нейното ниво и освен жлъчно да я обижда, друго не може да направи. Искам да го видя на следващите избори къде ще се опита да се навре, защото цял град знае какъв беше и какво прави!

Анонимен каза...

Това казано тук е добре , но няма полза , защо не участвате в някоя о сесиите на "местният парламент" , тук си говорим и файда никаква.

Анонимен каза...

TОВА КОМУНИСТИЧЕСКО ИЗЧАДИЕ ОТ ЧИЯТА ПОЛУИМПОТЕНТНОСТ ПИЩЯХА УЧИТЕЛКИТЕ В ГРАДА ПРЕДИ 10-ТИ В ПЪРВИТЕ ГОДИНИ СЛЕД КОЙТО ГЛЕДАШЕ ЖИВОТНИ И В КОНТАКТА С ТЯХ ПРЕОТКРИ СЕБЕ СИ.ТРОЯНЦИ НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ С ВАШИТЕ ГЛАСОВЕ ТОЗИ ГРОЗНИК И ДРУГИ ИДИОТИ КАТО НЕГО БЯХА ИЗБРАНИ ;ДА МИСЛЯТ ЗА НАС;БОЖЕ ОПАЗИ.

Анонимен каза...

Уважаема г-жо Букарева,
И аз като Вас, дълго време се чудех дали да взема отношение по написаното...Реших, че трябва.
"Балканфарма-Троян"АД, отдавна не е най-голямото промишлено предприятие в Троян. До голяма степен, това беше постигнато и с Вашето "компетентно" управление, но въпреки това, в статията на г-н Генковски, никъде няма обвинения към Вас. За разлика от Вашия отговор, който е изпълнен с лични нападки. Защо ли?
Дали не е заради това, че през януари 2006 г., когато Вие бяхте "сложена" за директор, персонала на "Балканфарма-Троян"АД беше около 650 човека, в момента е около 380, а се очаква към януари 2010 да е около 300?
Дали не е заради това, че вместо дълго обещавания нов цех за унгвенти, беше построен само склада за материали?
Дали не е заради това, че точно Вие, не успяхте да защитите необходимата инвестиция в цеха за инфузионни разтвори?
Факти...
Не знам дали Ви е известно, но в Троян от доста години има една неформална организация на шефовете на ГОЛЕМИТЕ троянски фирми, която ежеседмично има срещи, но които присъства кмета на общината, но Вие сте първия директор на този завод, който не е поканен да се присъедини?!
Мичо Генковски, чието минало е известно на всички, имаше смелостта да заяви позиция и да участва на избори, да бъде избран/или не/, а не да "действа" по някакъв начин за даден пост!
Като говорите като "гражданин" и търсите отговорност от управляващите, хубаво е да си дадете сметка, колко пъти през последните двайсет години сте се възползвали от ГРАЖДАНСКОТО си право на глас!
"Балканфарма-Троян" АД, все още е един прекрасен завод, със страхотни специалисти и колкото по-бързо се отърве от Вас и "Актавис", толкова по-бързо ще започне да се развива! Дано не стане прекалено късно!

Анна Шопова каза...

До последния комнтатор, че г-жа Букарева е причина за промените б Балканфарма Троян - Господине или Госпожо, Изказвате се така, че ако можехте да сте директор на завода щяхте да се справите с всичко без никакви проблеми. Много е лесно да се обвинява някой, който е имал смелостта да поеме цялата отговорност за съдбата на завода и то да се обвинява от позицията на пъна анонимност. Това само показва, че сте човек с много нисък морал и никаква култура. Жалко е, че има хора като вас.

Анонимен каза...

Къде ли е учен този правопис и изискан стил?

Анонимен каза...

Казвате , че производствата не са местени от Троян в Дупница.Защо обаче нищо не казвате за Разград? Троксевазин капсули не замина ли точно там 2007 година? Къде е новия цех за унгвенти?

Анонимен каза...

само мога да кажа,че е редно да има по-вече хора с гражданска позиция,която да я защити по такъв безапелационен начин както Букарева.всичко останало е само злобни нападки и еснафски бележки около нея и неаното управление.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |