Землякът ни Минко Герджиков – кмет на София

* Пет пъти столичен и.д. градоначалник за последните 8 години * Тълкуват сегашното назначение като знак, че троянецът ще получи благословията на Бат`Бойко и за същинската кметска битка за София на 24 октомври

ЗЕМЛЯКЪТ НИ МИНКО ГЕРДЖИКОВ отново зае високия пост и.д. кмет на столицата София. Както сам той сподели в сутрешния блок на БТВ в понеделник (3 август), това му се случва за 5-ти път през последните 8 години. „Рано е да се каже дали ще се кандидатирам на кметските избори наесен, сега усилията ми са в друга посока – аз съм експерт и съм свикнал да мисля експертно, а не политически”, така новият столичен градоначалник, известен и като „вечният втори”, отговори на питането дали ще участва в същинската кметска надпревара на 24 октомври.

ПРИПОМНЯМЕ, че г-н Герджиков бе конкурент на Бойко Борисов за кметското място в София на изборите преди две години и загуби, но кметът Борисов оцени експертните му качества и го покани за свой заместник. След скорошните парламентарни избори станалият министър-председател бивш градоначалник отново посочи за свой заместник в столичното кметство троянеца (което някои тълкуват и като заявка, че именно Герджиков ще получи благословията на Бат`Бойко за кметската битка след няколко месеца).

54-ГОДИШНИЯТ МИНКО ГЕРДЖИКОВ е родом от троянското с. Терзийско. В детските си години е живял в Троян (на ул. „Любен Каравелов”), след което семейството се преселва в София (тогава е 12-годишен). Завършил е УНСС и дълги години е работил като търговски представител на България в южната ни съседка Гърция и съветник в посолството ни в Атина, бил е и зам.-министър на търговията в служебното правителство на Стефан Софиянски. Минко Герджиков е женен за студентската си любов Лидия, имат две дъщери – Теодора и Вера (голямата, Теодора, е завършила политология в САЩ и бе в щаба на баща си за кметските избори в София през 2005 г.). Столичният и.д. градоначалник има сестра – Петя, която е юрист и живее в САЩ. Герджикови редовно си идват в Терзийско, където имат наследствен имот. Те са изключително близки със съсобствениците на фирма „Универсалстрой” и спомоществователи на редица добри дела в Троян сем. Пенка и Дако Дакови, също с корени от с. Терзийско. От същото троянско село е родом и кметът на Ловеч Минчо Казанджиев.

Т21
Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |