Троянски бизнесмен подари празник на с. Дебнево

В ДЕБНЕВО – едно от най-големите и проспериращи троянски села (където напук на кризата работните места са в излишък и се „внася” работна ръка от съседни селища, включително от Ловеч и Троян – бел. ред.), на 1 август се състоя общоселски празник, организиран и спонсориран от троянската строителна фирма „ДИМКО 6” ЕООД, собственост на Димо Кюрекчиев. За празненството в селото се прибраха хора от близки и по-далечни градове и села – за да се видят и повеселят заедно. Събитието бе уважено и от троянския градоначалник Минко Акимов.

ЕДНО ДОБРО СТЕЧЕНИЕ НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА бе, че празникът в Дебнево съвпадна с края на жътвата – според народното поверие приключването й се отбелязва с общо празненство, на което цялото село се весели, след като успешно е прибрало реколтата и е подсигурило прехраната си за зимата. Да си пожелаем добър урожай и за в бъдеще, във всичко – в селскостопанската дейност, в бизнес делата, в културния и духовния живот на селото! Да си пожелаем веселите и добри отношения, човечността да са правило в нашето ежедневие!

И НАКРАЯ, от името на Кметство Дебнево и от името на всички дебневени, искам да благодаря на дарителя за тази негова благородна инициатива, която се превърна в истински Празник на нашето село. Прекрасно е, че има такива всеотдайни хора като Димо Кюрекчиев – хора родолюбци с отворени сърца, които се раздават щедро и с много любов!

Павлина Конишева, с. Дебнево

*****

Бойко Борисов откри обект на "Димко 6"

Множество са сериозните обекти, построени от троянската строителна фирма „Димко 6” ЕООД, чийто собственик и управител е Димо Кюрекчиев. На 16 юли лично Бойко Борисов, все още в качеството си на кмет на София, откри поредния голям обект, изпълнен от „Димко 6” ЕООД – новата сграда на Обединено детско заведение (ОДЗ) №66 в столичният квартал „Панчарево” (на ул. „Рилняк” 12). Детското заведение е построено за 10 месеца и стойността му е 2,23 млн. лв. В новата сграда се разкриват две нови групи за общо 60 деца.

(по информация от агенция „Фокус”)

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |