26-годишният Николай Нанков е новият ловешки губернатор

* Лидерът на троянските „гербери” Сашо Данков - вице

ПРЕДИ ДЕН СТАНА ЯСНО кой ще е новият областен управител на нашата Ловешка област. Според очакванията за губернатор бе определен Николай Нанков, който, както вече ви информирахме, се конкурираше за поста с депутата д-р Анатолий Йорданов (виж ТУК). Ясни са и заместниците му, единият от които е съгражданинът ни и лидер на тукашната структура на ГЕРБ Сашо Данков.

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИКОЛАЙ НАНКОВ

КОЙ Е НОВИЯТ НАМЕСТНИК НА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ в Ловешко? Той е рекордьор във възрастово отношение – най-младият, заемал губернаторското място тук и вероятно най-младият по този показател в национален мащаб (26 годишен). Роден е на 19 декември 1983 г. в Априлци – градчето, център на съседната и свързана много тясно (както административно, така и културно-исторически) с Троян миниатюрна община Априлци. В Априлци е минало детството му, там и в момента живеят родителите му. Основното си образование е получил в родния град, средното – в СОУ „Иван Вазов” в Плевен, профил география, математика и информатика. Завършил е Софийския университет – бакалавърска степен през 2005 г. в Геолого-географския факултет (друг нашенец, завършил този факултет и направил политическа кариера, е бившият депутат от НДСВ и „Новото време” и министър на енергетиката Мирослав Севлиевски – бел. Т21) и магистратура по специалността „Регионално развитие и управление” през 2007 г. От м. февруари 2007 г. до м. януари 2008 г. работи като координатор и главен координатор в сдружението „Консултативен информационен център по европейски програми” – София. От м. април 2008 г. е съдружник в консултантска фирма, където работи като експерт „Регионално развитие, разработка и управление на проекти”; специалист е по проблемите на регионалната политика, местното самоуправление и разработката на проекти, финансирани по програмите на ЕС. Владее английски и немски език.

НОВИЯТ ЛОВЕШКИ ГУБЕРНАТОР БЕ четвърти в кандидатската листа на ГЕРБ на неотдавнашните парламентарни избори (5 юли т.г.) и бе „на милиметри” от влизане в парламента („герберите” от нашия 11-ти Ловешки избирателен район вкараха трима свои в 41-то Народно събрание – бел. Т21). Според собствени признания хобито му е историята и има запалянковски пристрастия към футбола, волейбола и снукъра; заклет левскар и голям фен на изпадналия от Висшата английска лига „Нюкасъл”. Любимият му автор е Чудомир, любим филм – романтичната комедия „Наистина любов” (Love Actually).

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО и, поне според нас (Т21), подсказващо сериозен (кинаджийски) вкус, сериозно отношение към политическите му занимания и отлично чувство за хумор – г-н Нанков е почитател на изключителната и безпощадна английска политическа сатира, сериала на ВВС „Новият политик” (The new statesman, 1987 г.; главният герой във филма е „новият политик” Алън Б’стард /от англ. bastard – копеле/, който е олицетворение на липсата на морал в политиката и завършен егоцентрик, чиято единствена цел е личното му облагодетелстване; отлично актьорско превъплъщение на Рик Майол /на снимката вдясно/- бел. Т21), както и на „по-меката”, но също заслужаваща внимание лента от същия жанр „Черното влечуго” (Black adder) с Роуън Аткинсън.

ВИЦЕГУБЕРНАТОРЪТ САШО ДАНКОВ

ГОЛЯМАТА НОВИНА ЗА ТРОЯН ПЪК Е, че при реденето на пъзела на губернаторската власт в Ловешка област е включен и наш съгражданин. Лидерът на троянската структура на ГЕРБ Сашо Данков ще е един от заместниците на новия областен управител (другият е тетевенецът Пламен Огнянов). Г-н Данков бе председател на предизборните щабове на ГЕРБ в Троянско и има лична заслуга за сериозните победи на двата скорошни вота – евроизборите и изборите за национален парламент. Сашо Данков е завършил висшето си образование в София – специалност агрономство. Женен е и има една дъщеря – лекарка, която живее в Австрия и е омъжена за сина на ловешкия депутат от ГЕРБ д-р Анатолий Йорданов. Баща му – Киро Данков, е бил кмет на Троян през 50-те години на миналия век. Брат му – Йордан Данков, е общински съветник в местния парламент на Троян и оглавява постоянната Комисия по икономика, бюджет и финанси. Преди 1989 г. Сашо Данков е работил като щатен служител към Градския комитет на БКП, но с идването на демократичните промени къса с „червената” партия; един от учредителите и неизменен председател на ГЕРБ – Троян от началото през 2007 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |