„Хемус 1896” ще се бори за отборна и индивидуална титла

* Троян отново е домакин на колоездачната Обиколка на България * На 7 септември стоманената колона пристига в града ни, на 8-ми от централния троянски площад стартира най-тежкият втори етап
 * Треньорът Тодор Колев: Обиколката не е нито по-къса, нито по-лека от други години - сред фаворитите сме за титлата, но битката ще е жестока


„МНОГО ТЕЖЪК МАРШРУТ с обичайната дължина (около 1000 км – бел. Т21) – не знам защо бе тиражирано, че тазгодишната Обиколка ще е по-къса и по-лека”. Така мениджърът и треньор на елитния колоездачен клуб – троянския „Хемус 1896”, Тодор Колев (на снимката) коментира пред Т21 предстоящата 59-та Международна колоездачна обиколка на България, която започва на 7 септември. С г-н Колев разговаряхме по телефона в понеделник (10 август), когато отборът ни се връщаше от състезание в Румъния; след което пък му предстоеше участие в Турция и после две тренировъчни състезания в Унгария, предшестващи Обиколката на България.

СТАРТЪТ НА РОДНИЯ ТУР, след 2-годишното домакинство на други градове, отново ще е в столицата София, а първият етап ще е София – Троян (през Кърнаре, с изкачване на страховития Троянски проход). Общо 6 са етапите тази година, като финалът ще е на 12 септември в Пловдив (вторият етап /8 септември/, тръгващ от Троян и финиширащ в Габрово, ще е най-трудният – с две тежки изкачвания на Балкана, през Троянския проход и през Шипка).


ПОПИТАХМЕ Г-Н КОЛЕВ очаква ли тежка конкуренция. Отговорът му бе повече от категоричен: „Битката ще е изключителна, което си личи и по заявките за участие от общо над 30 отбора, от които ще бъдат допуснати 21 – 17 чуждестранни и 4 български, сред тях и нашият „Хемус 1896”. Троянският треньор, който от години е и национален наставник, заяви, че „Хемус 1896” е сред фаворитите за отборната титла, но за първото място има и други сериозни претенденти – португалски отбор, италианци, немци, силен отбор от Казахстан (да не забравяме, че в момента тази бивша съветска република инвестира огромни средства в колоезденето; неин е и отборът „Астана”, спечелил тазгодишното издание на най-голямото и престижно състезание в света – Обиколката на Франция, в чиито редици бяга и великият Ланс Армстронг /САЩ/, 7-кратен победител във френския Тур - бел. Т21).

ДРУГИЯТ НИ ВЪПРОС към Тодор Колев бе дали бегач от „Хемус 1896” (Троян), където се състезават някои от най-силните български колоездачи, ще грабне индивидуалната титла. „Надявам се да е така. Нашият отбор е в състав Павел Шуманов, Светослав Чанлиев, Владимир Коев, Евгений Балев, Даниел Петров и италианецът Рино Зампили и всеки един от тях има потенциал за победата. В хода на състезанието обаче ще си проличи кои ще са фаворитите”, сподели наставникът на троянци. Треньорът определи като най-сериозен конкурент на нашите бегачи бившият състезател на „Хемус 1896” и трикратен победител в Обиколката Ивайло Габровски, защитаващ сега цветовете на КК „Несебър”.

ПОСЛЕДНОТО НИ ПИТАНЕ бе дали ветеранът Павел Шуманов (на снимката) – една от легендите на българското колоездене, с 3 титли от Обиколката на България - има сили за рекордната 4-та победа. „ Разбира се, Шуманов е голям боец и никой не бива да го отписва от сметките за крайната победа”, коментира наставникът на „Хемус 1896” (Троян).

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |