На плаж в Чифлик

ГОЛЯМ КУПОН СЕ ВИХРИ на големия минерален басейн в Чифлик – може би най-примамливия и атрактивен в жегите туристически обект в общината и района (басейнът, хотелът до него и останалите крайбасейнови екстри – ресторант, дневен бар и т.н. са собственост на троянския бизнесмен Камен Ангелов-Кардаша). В събота (25 юли, най-горещият ден досега) басейнът щеше да се спука по шевовете. Тук трябва да споменем и атрактивните цени, допълващи приятно общата картина – 4 лв. е билетчето за възрастни, 3 лв. за деца. В неделя, когато прогнозите за захладняване с десетина градуса се сбъднаха, положението беше същото – народ, коли с регистрации от къде ли не (а пропо – в тази част на курорта проблем с паркирането няма, тъй като са организирани няколко паркинга), купон.

ПРИЗНАВАМЕ, че отидохме до басейна по работа – кметът на курортното село Дачо Дачев ни сигнализира, че в района на басейна са се настанили мнозина мургави амбулантни търговци и освен че не спазват нормативните разпоредби за подобна дейност, рушат и имиджа на курорта. Г-н Дачев опитал да реши проблема „мирно”, но не се получило, после подал жалби до различни институции, включително и до Община Троян, обаче засега резултат нямало.Амбулантните били още по-куражлии, тъй като били разположили сергиите си на нает частен имот.

ОЧАКВАХМЕ ДА ВИДИМ ГОЛЯМА ЦИГАНИЯ и всевъзможени биташки боклуци, но, откровено казано, бяхме приятно изненадани - оказа се, че на сергиите се продават само плажни стоки (хавлии, бански, надуваеми пояси, дюшеци и прочее). А че шарения и цигания имаше, имаше – но тя не бе нито по-голяма, нито по-дразнеща от в който и да е роден курорт (та даже и в най-елитните, примерно – Слънчев бряг). Друг е въпросът, че мургавите чифлишки търговци едва ли са изрядни (сигурно ако им поискаш касова бележка и разните му там разрешителни, ще те погледнат като индианец лаптоп) и тук г-н Дачев е напълно прав – но това е друга, много по-голяма тема. И все пак – нали има контролни органи, които получават заплатите си точно за това, да контролират?!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |