Троян – сред 10-те общини отличници по добри административни практики

Троян е сред 10-те общини отличници в България, в които са регистрирани най-много добри административни практики (като примери за добри практики се посочва наличие на попълнени образци на документи, обслужването на едно гише, поддържането на актуална интернет страница на общината и т.н.). Това сочат данните от многокомпонентното социологическо изследване на фондация "Галъп интернешънъл институт". Общините в страната са общо 264, като едва в 31 от тях е отчетено приемливо ниво на добри административни практики. Изследването е продължило близо половин година и в него е използван е методът на интервюта с посетители и служители на администрациите, както и тъй наречените „мистериозни клиенти”, които на място се запознавали с работата на чиновниците. Пълните резултати от проучването ще бъдат представени на 31 юли в София.

Троян е отличник по регистрирани добри практики, но е най-отзад в класацията (сред 10-те най-добри) по степен на изчерпателност на информацията, предоставяна на гражданите от общинските служители и е „средняк” по показателя скорост на обслужване.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |