Петко Енчевски от Гумощник чукна 100-те

* Гости от България, Германия, Шотландия, Кипър уважиха юбиляря столетник * Поздравителни адреси от Първанов и Станишев

НА ПЕТКОВДЕН (14 октомври) Петко Марков Енчевски от село Гумощник отпразнува 100-годишнината си. За юбилея на рожденика, който бе и именник, в селското читалище се събраха роднини от близко и далеч – от Троян и София, от Германия, Шотландия, Кипър. Бай Петко получи поздравителни адреси от президента Георги Първанов и от съпартиеца си Сергей Станишев, зачетоха го и неговите хора от БСП – Троян. Сред официалните гости бяха областният зам.управител Сашо Данков, зам.-кметът Мариян Балев, кметицата на Гумощник Тошка Пенчева, които поднесоха приветствия; отец Станимир пък беше изпратил икона на покровителката света Петка.

ПЕТКО ЕНЧЕВСКИ е работил като бригадир в селското стопанство в родното село. Жизнен и забавен и на 100 години, доскоро е ходел за гъби из гумощнерските гори. Голям футболен запалянко е и гостите се шегуваха, че е късмет, дето на 14 октомври няма излъчване на мач по телевизията, та е дошъл на празника си. В словото си юбилярят пожела на всички да го настигнат по години. За веселбата в селското читалище имаше и жива музика, и танци, и, разбира се, рожденическа торта с изписано трицифрено число върху нея.

Т21

2 коментара:

Анонимен каза...

Да е жив и здрав още дълги години:))

Анонимен каза...

СИЛНА КОМУНИСТИЧЕСКА ЯДКА СЕ Е СЪБРАЛА.ДА ПРЕБЪДАТ
ВЪВ ВЕКОВЕТЕ.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |