За една мърлящина и за една дупка

* Стоят разхвърляни някакви партакеши, които развалят хубавото, грозят, дърпат надолу цялото * От доста време вече зее една дупка необезопасена и без никаква предупредителна информация
Троянизми (1)
Новата ни рубрика. Заглавието подсказва – става дума за троянски неуредици/простотии/мърлящини. Които не са ни дошли отгоре, Made in Troyan са и си имат конкретния виновник, но са поправими. И не го прави да се заяждаме, нищо подобно. Правим го, защото боде очите, защото е грозно и защото е поправимо и трябва да се поправи. А с казването (във вестника), надяваме се, поправянето ще се ускори. Дано!
ЧУДЕСНИЯТ ни Търговски парк (ритейлът). Това великолепно  и предпочитано място за търговия, но и за забавления, социални контакти, разходки, за всичко, това ново – мащабно и лъскаво – троянско тържище, което, не е пресилено, дава друго качество на града ни. Та за там ни е думата. За един обект (двуетажният магазин за кафе и алкохол с кафене отгоре), който си заслужава, печели клиенти и стои добре. Но!

ОТ МЕСЕЦ, не – от месеци, в основата му стоят разхвърляни някакви партакеши, които развалят хубавото, грозят, дърпат надолу цялото, мърлящина. И, както казахме, боде очите. Някой е срал на метеното, надяваме се да си го почисти.

***

НА ТРОТОАРА по улица „34-ти Троянски полк“, на метри от Вила „Ванна“ – улица, пък и тротоара, нищо че е пределно разнебитен, по които отиват и се прибират за училище деца от две големи троянски училища. И точно там, от доста време вече, зее една дупка, явно от отводнителна шахта, необезопасена и без никаква предупредителна информация. Не е широка, около 30-ина сантиметра в диаметър, и човек не може да пропадне в нея. Но пък е достатъчно дълбока, метър и горница, и някой „късметлия“ може сериозно да се натроши, крак, ръка, глава, добре че досега нищо такова.

ЯВНО някоя служба не си е свършила работатата. И я призоваваме да побърза, докато не се е случила случката. Алооо, службите!

Т21 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |