Шофьор с бебе в колата предизвика тежка катастрофа на кръстовището под болницата

* Беше неадекватен, слезе от колата и се клатушкаше, твърдят очевидци * Материалните щети са сериозни, като по чудо няма човешки щети и жертви * Защо три дни светофарите на невралгичното кръстовище не работят и кой е отговорен?
Сблъсъци
След катастрофата, Троян, кръстовището под болницата, 16 юли 2024 г., 15:00 ч.
Двата автомобила с отнетото предимство – бус "Ивеко" и "Фолксваген Голф"
КОШМАРЪТ се завръща? Три дни светофарите на невралгичното кръстовище на най-натоварената троянска улица – ул. „Христо Ботев“, с водещата към общинската болница ул. „Радецки“ („кръстовището под болницата“) не работят и резултатът е налице – тежка катастрофа с два леки автомобила и един товарен микробус, станала днес, 16 юли, малко след 14:00 ч. Със сериозни материални щети и като по чудо без човешки щети и жертви.

Друга гледна точка
ПОМНИМ, че до светофарната организация на движението на въпросното кръстовище се стигна като реакция на постоянните (ежеседмичните) катастрофи там и нещата се урегулираха – и вече години след поставянето на светофарите (2016 г.) сблъсъци на „кръстовището под болницата“ не е имало (последният по-сериозен инцидент бе през 2018 г.). До днес. А защо вече трети ден светофарите не работят, някой трябва да отговори. И някой (друг или същият) да поеме отговорност. Ще търсим отговора. Това, което се знае, е, че светофарите на това кръстовище се управляват от наета от Община Троян столична фирма.

От удара отнелата предимството "Тойота Ярис" се е извъртяла на 180 градуса
ЗА КАТАСТРОФАТА. Виновникът е ясен – шофьорът на черната „Тойота Ярис“, движеща се със скорост по ул. „Радецки“ в посока болницата и отнела предимството на идващия по ул. „Христо Ботев“ в посока центъра бял микробус „Ивеко“. „Тойота“-та, по твърденията на очевидци, не направила никакъв опит да намали/спре и била пометена от микробуса, който я завъртял на 180 градуса и буквално я помлял. Бусът се опитал да избегне удара и набил спирачки, което пък довело до верижна катастрофа – идещият зад буса нов „Фолксваген Голф“ се забил в задницата му и щетите по това возило също са сериозни.

Щетите по третата кола в катастрофата – "Фолксваген Голф", също са сериозни

СЕГА най-лошото, потвърдиха го единодушно всички, станали свидетели на пътното произшествие, като не криеха гнева си. Отървалият се без сериозни наранявания виновник, спасила го въздушната възглавница – шофьорът на „Тойота“-та, освен че не направил опит да намали и избегне удара, бил напълно неадекватен. „Слезе от колата и се клатушкаше, изобщо не бе контактен, не разбираше какво става“, сподели ни жена, намирала се при удара на тротоара в близост. Други очевидци твърдяха същото – шофьорът бил неадекватен, тоест пиян или дрогиран, или и двете. А най-страшното е, че този неадекватен шофьор возел в „Тойота“-та си бебе на по-малко от годинка, за радост детенцето е невредимо. Щяхме да се избием заради този, не ми се говори, съсипа и моята кола, бе коментарът на водача на „Голф“-а.

Полицаи контролираха движението след катастрофата, светофарите продължаваха да са тъмни
ВИНОВНИКЪТ за катастрофата е прибран в предварителния арест, уточниха от полицията. И тримата замесени в инцидента водачи са троянци. Ще очакваме официална информация с подробности по случая.

Т21

Още по темата:

3 коментара:

? каза...

Дано катастрофите намаляват. От снимките се вижда, че микробусът не е в кръстовището и сякаш отпред не е ударен. Две спукани гуми отзад, деформация пак там. А е ударил колата, отнела предимството.

? каза...

Сякаш Тойотата е ударила микробуса отзад и го е завъртяла и него на 180 градуса, като това е довело до втория удар. Дали работи светофарът или не, ако шофьорът е неадекватен, не зная катастрофата щеше да бъде избегната.

St.Bordjukov каза...

Гадно е! И мен ме завъртяха с джетата да гледам обратно към Плевен... По-интересното беше, че съседите, които пиеха бира, като ни видяха на малко да го посъветват пияния плевенчанин дето ни удари... Добре полицаите дойдоха бързо. Освен смяна на амортизираните сфетофари трябва и двете пешеходни пътеки, успорени на Ботев, да се повдигнат... и улицата по Алдица до Черногор да се довърши... ииии като тръгнеш към колата - да се сетиш, че си пил...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |