Седмица на здравето в община Троян

* Община Троян изказва благодарност към троянските медици за денонощния им труд,  опазващ живота и здравето на всички ни

8-12 април 2024 г.
 
7 АПРИЛ - Световен ден на здравето и професионален празник на всички, работещи в областта на хуманната медицина. Отбелязването му е глобална инициатива на Световната здравна организация, приканваща ежегодно хората във всички страни да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост, наречено „мото за годината“, което за 2024 г. е „Контролирай кръвното си налягане“.  

ВЪВ ВРЪЗКА с отбелязването на 7 април, по инициатива на комисията към Общинския фонд за подкрепа на професионалното развитие на кадри в сектор „Здравеопазване“ за община Троян и в партньорство с двете троянски болници (общинската Многопрафилна болница „Д-р Георги Стоев-Шварц“, МБАЛ и държавната  Белодробна болница, СБАЛББ), Община Троян обявява „Седмица на здравето“ от 8. до 12 април 2024 г. Като за този период са планирани следните дейности за деца и ученици от детските градини и училищата в общината:
1. „Дни на отворените врати“ в двете троянски болници – на 8-9 април от 10:00 ч. до 16:00 ч.;

2. Предоставяне на флаери с информация за възможностите и условията за получаване на финансови средства от Общинския фонд за подкрепа на професионалното развитие на кадри в сектор „Здравеопазване“ за община Троян – с оглед професионално ориентиране в средните училища, насочващо към избор на кариера в медицински специалности;  

3. Провеждане на здравни беседи на деца и ученици от медицинските специалисти в здравните кабинети на детските градини и училищата, фокусирани върху значението на ранната превенция на заболяванията и значимостта на медицинската професия – в периода 8-12 април.
С ИНИЦИАТИВАТА „Седмица на здравето в община Троян“ се отбелязва празникът на медицинските работници и е израз на благодарност за полагания от тях труд за опазване живота и здравето на хората. И се популяризира дейността на Общински фонд за подкрепа на професионалното развитие на кадри в сектор „Здравеопазване“ за община Троян сред подрастващите, особено сред учениците, изправени пред избор на професия.

СТРАТЕГИЧЕСКАТА ЦЕЛ
е в дългосрочен план да се осигурят кадри в сектор „Здравеопазване“ за лечебните заведения в община Троян. Приканваме учениците с интерес към медицинските професии – лекар, медицинска сестра, акушерка, клиничен или рентгенов лаборант, рехабилитатор, парамедик – да се включат в дните на отворени врати в болниците.  

ОБЩИНА ТРОЯН изказва благодарност към троянските медици за денонощния им труд,  опазващ живота и здравето на всички ни.

Община Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |