Троянци помагат на Веско и Анатолий

* Общо 5015 лв. бяха събрани от благотворителния концерт на 2 ноември * Васил Петров изпя „My Way“ и пожела „в съвсем скоро време да се видим отново с Веско и Анатолий, и дай боже – в крепко здраве“ * Емо Ненковски: „Да знаят, че всичко ще мине, а ние каквото трябва – ще направим“ * Д-р Койновска: „Троянци сме известни от векове, че си помагаме в трудни моменти“
Подадена ръка
Васил Петров и „My Way“
УСПЕШНА – и финансово, и като дух и съпричастност – бе благотворителната акция, организирана от троянското читалище НЧ „Наука 1870“ в партньорство театрална школа „Нюанси“ и галерия „Серякова къща“. И с ентусиазма и многото свършена работа от мотора на проявата Ивайло Стефанов. Акцията бе за събиране на средства в подкрепа на лечението на Веселин (Веско) Ангелов и Анатолий Краев (и двамата се нуждаят от смяна на тазобедрени стави): Веско – музикантът (един от прототипите в книгата „Троянските музиканти“ на Диана Маркова), озвучител, техничар, човек, без чиято професионална подкрепа не минава публично събитие в Троян; и Анатолий – читалищният човек, „сянката“ зад кулисите, който е не по-малко важен от тези на сцената, вършещ всичко за всички, знаем го и най-отпред в дефилетата на Фестивала на сливата.

Веско и Анатолий
ОСНОВНОТО събитие бе благотворителният концерт на 2 ноември вечерта (салона на НЧ „Наука 1870“), в който участва и голямата звезда Васил Петров. Наред с десетина троянски музиканти – Емо Ненковски, Дидо Дишев, Стрялката, Ники Стойчев, д-р Петракиева, Боряна Драгневска, Весела Думанова, Милена Лазарова, Мира, Атанаска, Емо Давидов, колеги, но и приятели, свързани чрез сцената и човешки с Веско и Анатолий. В залата, срещу билет от 15 лв., бяха почти 130 души, а доброто, онова, което ни свързва и е по-голямо от всичко, бе навсякъде – на сцената и в публиката.

Емо и Ники
„ИСКАМ в съвсем скоро време да се видим отново с Веско и Анатолий, след добро стечение на обстоятелствата и дай боже – в крепко здраве“, сподели на микрофона Васил Петров, а последната от трите му песни бе емблематичната „My Way“, за извървения път, направено „по моя начин“. „Троянци показахме, че сме добри и съпричастни хора. С Веско сме отраснали от деца, свирим цял живот, Анатолий ми е колега (от читалището), без него нищо не става в това читалище. Пожелавам им здраве и търпение и да знаят, че всичко ще мине, а ние каквото трябва – ще направим. Веско, стягай се, че много свирене ни чака!“, бяха думите на Емо Ненковски, който заедно с Ники Стойчев (саксофон) изпълни парче на краля Елвис, любимец на Веско. И те, и всички останали музиканти се раздадоха на сцената и бяха възнаградени с бурни аплодисменти.

Финалният поклон
НАКРАЯ, преди финалния поклон, на сцената излязоха и Веско и Анатолий. А председателката на читалището д-р Виолета Койновска обяви резултатите – общо събрани тази вечер 5015 лв. (1905 лв. от билети, 1340 лв. от дарения и 1770 лв. от дарителската кутия), като дарителската сметка е отворена до 10 ноември. „Троянци сме известни от векове, че си помагаме в трудни моменти. Когато на някого му се случи някакво нещастие, събират се комшии, приятели и помагат с каквото могат. Нашият случай е същият – двете момчета, Веско и Анатолий, които години наред се грижат за нашето добро настроение, сега имат нужда от нашата помощ. И ние, като приятели, сме длъжни да я дадем. Благодаря още веднъж на всички!“, завърши председателката.

Генадий Маринов
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |