Пожар вилня в Голяма Желязна, местните хвалят огнеборците

* „Ако огънят бе преминал през шосето, имаше реална опасност да пламнат няколко къщи в махала Радювото заедно с дърводелския цех и да стане страшно“, коментира железненката Милка Съева
Пламъци
В ПЕТЪК, 13 октомври, в 13:04 ч. по обед, в троянската Пожарна (Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“) получават сигнал за разрастващ се пожар в с. Голяма Желязна – горят треви около и на селския стадион, а вятърът тласка пламъците към близките сгради. Местни жители се опитват да овладеят огъня, но безуспешно, а и времето е твърде горещо и сухо, което допълнително усилва опасността. Сигналът е подаден от железненката Милка Съева, чиято е една от застрашените къщи. „Пожарът не е умишлен, но не се преценява обстановката и възможните последствия“, коментира началникът на РСПБЗН Троян гл. инспектор Петър Петров.

РЕАКЦИЯТА
на троянските огнеборци е светкавична – около 13:30 ч. на място пристига гасачески автомобил с екип от петима служители на РСБПЗН Троян, начело с началника на дежурната смяна мл. експерт Николай Съботинов. За кратко време пожарът, обхванал около 30 дка площ, е локализиран и потушен. „Искам от мое име и от името на всички в селото да благодаря на троянските пожарникари – действаха изключително професионално и предотвратиха големи щети. Защото ако огънят бе преминал през шосето, имаше реална опасност да пламнат няколко къщи в махала Радювото заедно с дърводелския цех и да стане страшно“, коментира г-жа Съева.

Т21 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |