Образование – защото искаме развитие

МИ 2023 ГЕРБ Визията
ИНВЕСТИЦИЯТА в младите хора и тяхното настояще е важна за бъдещето. Това е една от най-добрите инвестиции, която може да се направи, а тя започва от образованието.

ТОВА беше една от темите, които обсъдихме с жителите на с. Орешак по време на срещата ни с тях. Училището в селото има нужда от подпомагане и от обществена подкрепа, за да продължи да съществува.

ПОВИШАВАНЕТО на нивото на образование и на възпитание на децата и учениците е солидна основа за висок социален статус и просперитет на обществото. Затова в управленската програма на ПП ГЕРБ Троян, в лицето на кандидата за кмет инж. Емилиан Евтимов, има идеи за създаване на възможности за извънкласни занимания, с които ще се оползотворява пълноценно свободното време на учениците, за ваканционни училища в помощ на родителите и за целенасочена ангажираност на децата в свободното им време.

„ПОДДЪРЖАМ идеята за създаването на условия за взаимодействие между бизнеса и образованието с цел осигуряване на квалифицирана работна ръка – каза Ралица Бенчева, директор на ОУ „Иван Хаджийски“ и кандидат за общински съветник от ГЕРБ, – по този начин младите хора ще добият смелост, опит, знания, ще се образоват и ще бъдат изградени личности, полезни за себе си и за обществото“.  Младото поколение има много възможности, които могат да се развиват и да дадат много добри резултати в различни сфери на образованието, здравеопазването, културата.

НАШИТЕ деца заслужават естетизирана среда, в която да се образоват и възпитават. Затова ПП ГЕРБ Троян подари на трите големи училища в града – СУ „Васил Левски“, СУ „Климент Охридски“ и ПГМЕТ „Акад. Ангел Балевски“ – тематични пейки-книги. Всяка от тях визуализира портрета и заветите на патрона на конкретното училище. Чрез пейките-книги, по нов и модерен начин, се грижим за опазването на културно-историческото наследство в национален и регионален мащаб.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |