Изгониха шпионина Васиан, нашите попове – недоволни

* „Дали и нашата Православна църква не работи за държавата (Русия)?“, пита поетът Владимир Левчев * „Руски шпиони са и Сионий и Гаврил Ловчански, пропагандатори на Русия в България, и най-вероятно много още монаси и свещеници от Българската православна църква“, твърди троянският лекар д-р Субашки
Гореща тема
Изгоненият руски шпионин Васиан
БЪЛГАРСКИТЕ власти експулсираха руските духовници архимандрит Васиан Змеев, настоятел на Руската православна църква в България и неговия секретар протойерей Евгений, и двамата граждани на Беларус, но работещи за московската Патриаршия, оглавявана от бившия офицер от КГБ Кирил Гундяев – заради шпионаж в полза на Русия, доказан от родното контраразузнаване (ДАНС). Преди това същите двама ги изгониха от съседна Северна Македония – пак за шпионаж в полза на Русия, но бяха приютени от българските си другари, дори софийският митрополит Поликарп демонстративно отслужи литургия с Васиан.

НИЩО изненадващо във факта, че българският клир се колаборира с руските шпиони в расо и че ги брани (от разни посоки се нададе вой в тяхна защита – за Поликарп казахме, също видинския митрополит Даниил, изразил публично „своето огорчение относно експулсирането“ и т. н., за нашенските руски петоколонници във властта и политиката да не говорим). Което е само черешката на тортата и подсказва тоталната рашистка нагласа на българското духовенство, маскирана като православно единение. Доказателствата са много – съучастническото мълчание за агресията на Русия в Украйна и отказът и до днес категорично да се заклейми агресора, странната (ли?) съвместимост с рашистките пропагандни опорки по различни въпроси и т. н. Никакво изключение, за наша жалост и наш срам, не правят и двамата най-високопоставени духовници в нашата Ловчанска епархия – Ловчанският митрополит Гаврил и игуменът на Троянския манастир Велички епископ Сионий.

ПО-ДОЛУ споделяме няколко мнения по темата, публикувани във фейсбук – на Владимир Левчев, поет и преподавател в Американския университет в Благоевград (син на родения в Троян Любомир Левчев), д-р Мирослав Субашки, лекар в Белодробната болница в Троян, специалист по вътрешни болести и пневмология и Генадий Маринов от в-к „Троян 21“.

Владимир Левчев
За Русия, а не за България

В Русия, където самият патриарх Кирил Гундяев е бивш кагебист и е приятел на кагебиста военнопрестъпник Путин, няма никакво разделение между църква и държава. Църквата работи за държавата. Дали и нашата Православна църква не работи за държавата? (За същата държава - Русия, а не за България.) Нашият катедрален храм в София носи името на руския светец Александър Невски, който, като военачалник и държавник е воювал с шведите и немците, но е бил татаро-монголски васал, вероятно приел исляма. На шлема му е имало надпис, който е цитат от Корана във възхвала на Аллах. И какво общо има този руски светец с България? 24 май е най-българският празник, защото кирилицата е най-големият ни принос в световната история и култура, а Русия я е получила от нас век след като учениците на св. св. Кирил и Методий, поканени от княз Борис, я създават в България. 24 май трябва да стане наш национален празник! И катедралният ни храм трябва да върне старото си име. Бих искал на националния ни празник да запаля свещ в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий”.

Владимир Левчев
 
д-р Мирослав Субашки
Шпиони са и Сионий и Гаврил

Руски шпиони са и Сионий и Гаврил Ловчански, пропагандатори на Русия в България, и най-вероятно много още монаси и свещеници от Българската православна църква. Сионий и Гаврил Ловчански грубо се намесиха и наредиха параклиса в Белодробната болница в Троян да се именува на непопулярния у нас Лука Кримски, светия на Руската православна църква, въпреки че повечето хора искаха да носи името на някой друг тачен по нашите български земи светец. Тези същите преди година-две и призоваваха миряните да не се имунизират с противоковидна ваксина.

д-р Мирослав Субашки

Генадий Маринов
Някой трябваше да го каже

Поздравления, д-р Субашки! Някой трябваше да го каже! Има още доста факти – посрещането на крака от игумена на „глутницата“ на Путин („Нощните вълци“) в Троянския манастир, закриването на стенописите на недолюбвания от проруския ни клир Захарий Зограф в манастирската църква, рашистките изцепки (не са една и две) на Ловчанския владика...

Генадий Маринов, коментар към пост на д-р Субашки

Т21

1 Коментара:

Илиян Пеевски каза...

Местният селски фашист пак се е превъзбудил. Добрата новина е, че за сетен път се потвърди максимата - само от най-добрия слуга на комунистите може да се пръкне най-добрия слуга на фашистите. "Слава кокаине"!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |