Отличен за второто „Детско маунтинбайк предизвикателство“

* Над 160 малчугани от Троян и страната участваха в надпреварата, двамата най-малки – на 2 години и 6 месеца; оценките за организацията и провеждането – единодушно високи * „Троянски кон“: „Героите са уморени, за втора поредна година успяхме да сътворим този уникален детски празник!“
Планинско колоездене
Шампиони
В СВЕТЛИЯ (и много горещ тази година) ден на българската Независимост, 22 септември, новоизграденият лесопарк „Турлата“ в Троян – разположен до стадиона и строящата се многофункционална спортна зала, който продължава темпово да се развива и крепне – бе домакин на детското състезание по планинско колоездене „Детско маунтинбайк предизвикателство“, провеждащо се за втора поредна година. Организатор е гражданското сдружение Велоклуб „Троянски кон“, чиито членове освен любители на колоезденето в голямата си част са и майки и татковци на малчугани, също запалени по колоезденето.

След състезанието
„ЦЕЛТА ни освен спортна, да насочим децата си към колоезденето и изобщо към спортните занимания, е и по-едра – да им покажем, че природата трябва да се обича и пази, да им създадем екологични навици. Учим ги и на любов към родния град и страната ни“, сподели за Т21 адв. Цветомир Ангелов, баща на две хлапета, член на „Троянски кон“ и сред активните  участници в подготовката на състезанието. Г-н Ангелов специално открои ролята на помагачите, няколко известни фирми, също Община Троян, и особено на мотора на проявата – бизнесмена Димитър Вълев (строителна борса „Вълев“), татко на трима състезатели, който освен организатор е и сред основните спонсори.  

Още ни е рано, но догодина!
НАД 160 ДЕЦА участваха във второто „Детско маунтинбайк предизвикателство“ на Турлата, от най-малките – две момченца на по 2 години и 3 месеца, които имаха разлика помежду си от 6 дни, до поотраснали тийнейджъри с горна възрастова граница 16 години, като освен троянчета имаше и гостенчета от различни краища на страната. И въпреки „сахарската“ жега през този ден ентусиазмът на всички бе безграничен, а показаното по трасето събра овациите на публиката. За всички, включили се в надпреварата, имаше подаръци, а за призьорите в различните възрастови групи, както си му е редът – и медали плюс допълнителни награди. Отличията връчиха представители на „Троянски кон“ и заедно с тях кметът Донка Михайлова, която поздрави участниците и похвали идеята и свършеното от организаторите. При награждаването имаше един неочакван весел момент – на почетната стълбичка за награждаването в най-малките възрастови групи обикновено се качваха татковците на спортните герои, които по това време вече спинкаха следобедния си сън; овациите, аплодисментите и смехът бяха най-бурните.

Героите („троянските коне“) са уморени
„ГЕРОИТЕ са уморени, за втора поредна година успяхме да сътворим този уникален детски празник! В състезанието участваха над 160 деца от цялата страна. Разбира се, търпим и критика, за да станем още по-добри за следващата година. Идеите вече ни се въртят в главите. Нищо чудно да дадем шанс и на мамите и татковците да покажат на децата си как се кара велосипед. Датата е запазена и за 2024 г. Очаквайте ни!“, написаха към обща снимка за спомен след състезанието, качена в клубната страница във фейсбук, от „Троянски кон“.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |