За втори път: Купа „Александър Николов-Сашо“

* Миналогодишният „сценарий“ се повтори – 3:3 в редовното време, повече шанс за гостите при дузпите и капитанът на „Левски“ Руслан Вуцов вдигна купата * Дъждът не уплаши никого – ни публика, ни футболисти * Страхотно воле и страхотен трети гол за сините
Цар Футбол
Капитанът на "Левски" Руслан Вуцов получава купата
Плакет за Марияна, съпругата на Бат Сашо
РЕЧ на мотора на проявата Николай Стойчев-Капитана, някогашния ни футболен капитан, сложил капитанската лента и сега, предшестваше мача между ветераните на „Чавдар“ (Троян) и „Левски“ (София) във второто издание на Купа „Александър Николов-Сашо“ в неделя, 28 май. Капитана подчерта смисъла на събитието – поклон към Александър Николов или както всички го знаеха Бат Сашо, човекът, който се раздаде без остатък за каузата на троянския футбол, напуснал ни преди две години. Напомни ангажимента на организаторите всяка година мачът за купата да е срущу някой от големите огбори в българския футбол, миналата година бе „Славия“, а сега синият гранд „Левски“. Благодари на отзивчивите троянски спонсори, като ги изброи поименно. Припомни и идеята троянският стадион „Чавдар“ да получи името на Александър Николов-Сашо и призова към подкрепа на подписката за преименуването; дори предрече, че догодина третото издание на Купа „Александър Николов-Сашо“ ще е на стадион „Александър Николов-Сашо“. Отправи и едно извинение към гостуващия отбор и публиката за… дъждовното време – теренът бе подгизнал и приличаше по-скоро на оризово поле, а със започването на срещата заваля и валя през цялото първо полувреме.

Речта на Николай Стойчев-Капитана преди започването на мача
НО ДЪЖДЪТ не плашеше публиката, която, както и миналата година, напълни стадиона, както някога, в славните и за жалост отминали безвъзвратно славни години на троянския футбол. Не угаси и футболния ентусиазъм и на терена се водеше здрава битка. А пък извиненията се оказаха излишни, тъй като мокрото и калното бе плюс за видимо по-добре подготвените физически левскари; което подсказваше, че заканата на Капитана (виж „Втората Купа „Александър Николов-Сашо – на 28 май“ – бел. ред.) „Чавдар“ да си върне купата, спечелена миналата година от „Славия“, няма да се сбъдне. В крайна сметка и този път надделяха гостите и трофеят бе вдигнат от капитана на сините Руслан Вуцов (син на прочутия треньор Иван Вуцов), а му го връчи лично кметът на Троян Донка Михайлова.

На моменти превъзходството на сините бе пълно
Авторът на гола шедьовър за сините – Георги Тодоров
МАЧЪТ започна с натиск на сините, които много бързо нанизаха три гола в нашата врата, като третият бе шедьовър – след центриране в малкото наказателно поле и страхотно воле със страничен плонж на 66-годишния Георги Тодоров. Междувременно един шут от около 30 метра на троянската звезда Мартин Кушев облиза страничната греда, но излезе в аут. Последваха две дузпи за нашите, нали у дома и стените, т. е. реферите помагат, особено ако са земляци като Таско Тасков – едната бе спасена (би я Капитана), но при втората голаджията Боби Иванов бе безмилостен и изправи публиката на крака. Последва още един гол за нашите след мощен шут на Кушев и полувремето завърши с минимална преднина за гостите – 3:2. През втората част всичко си бе както се очакваше и „дословно“ преповтори миналогодишния сценарий – гостите се отпуснаха, нашите изравниха, 3:3 и се стигна до дузпи, където пак преклонихме глава (3:2 за „Левски“ при дузпите).

На резервната скамейка на "Чавдар", в средата – треньорът Дарин Костов
На резервната скамейка на гостите, на преден план – Воин Войнов
РАЗБИРА се, мачът бе безкрайно приятелски и за „чавдарци“, водени от треньора Дарин Костов, бе чест и слава да се изправят срещу ветераните на „отбора на народа“, както наричат „Левски“. И в чиито редици, макар и да не облякоха екипите, личаха имена легенди на българския футбол като Емил Спасов, Воин Войнов, Фифи Перото, а на треньорската скамейка бе авторитетният Ангел Станков, наричан ласкаво Геле. Подочухме и една пиперлива закачка от треньорски щаб на левскарите, която обаче не издаваше тайна, тъй като раздорите по върховете в синия клуб са всеизвестни: Кажи ми за кого си – Сираков (Наско) или Мъри (Стоилов), обърна се Геле към свой играч, готвещ се да влиза в игра, и след макар и леко уклончивия отговор „За Сираков“, последва шеговитото, а може би и иронично треньорско „Тогава влизаш!“.

Публиката
Дъждът не уплаши никого
КАКТО казахме, капитанът Вуцов вдигна купата и благодари на троянци за добрата организация. А Марияна – съпругата, която винаги бе до своя Сашо, до него е и сега и е сред основните организатори на Купата, получи специален паметен плакет. До догодина!

Генадий Маринов
 
Оше по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |