Спечелени проекти от Природонаучния музей в Черни Осъм

* „Чрез осъществяването на проектите музеят ще предлага вълнуващо преживяване за всички, които обичат природата и се интересуват от нейното изучаване и опазване“

Йорданка Якимова
Отличници
Авторката Йорданка Якимова е троянка, завършила е природоматематическата паралелка в тукашното СУ „Васил Левски” и има бакалавърска степен от УНСС (София), специалност „Медия икономика”, а в момента завършва магистратурата си, пак в УНСС, специалност „Маркетинг“ с профил „Рекламен мениджмънт”. От почти година работи в Природонаучния музей в с. Черни Осъм, където се занимава с маркетинг и ПР.
ИМАМ удоволствието да Ви представя четирите иновативни проекта на Природонаучния музей – с. Черни Осъм (ПНМЧО), фокусирани върху опазването на природата в България и главно района на Средна Стара планина.

Природонаучният музей в с. Черни Осъм, община Троян
• ПЪРВИЯТ проект, спечелен към Национален фонд „Култура“, наименован „Сезони“, е иновативен, динамичен подход за представяне на експонатите на нашия музей с акцент върху научната достоверност и образователната стойност на експозицията. Целта на проекта е да представи по съвременен и привлекателен начин красотата на българската природа и да запознае посетителите с биоразнообразието и местообитанията в старите ни букови гори.

• ВТОРИЯТ проект, одобрен от комисията на ЮНЕСКО, се фокусира върху разширяването на образователната дейност на музея с актуални природозащитни теми. Целта е да се разработи методическа структура на музейна образователна програма, която използва иновативни механизми за представяне на природното наследство. На посетителите ще бъдат предадени практически знания и умения, които да прилагат в ежедневието си и да се включат в борбата за опазване на околната среда, като така ще се повиши обществената осведоменост за значимостта на природата и нейното опазване.

• ТРЕТИЯТ проект „Публики“ има за цел да привлече разнообразни аудитории, да анализира тяхното виждане и да разшири достъпа до културните събития, като проучи мнението на хора от различни възрастови и социални групи. Този проект отново е подкрепен от Национален фонд „Култура“. В него са включени методи за комуникация и интерактивност със стремежи да се предостави на публиката богато и забавно изживяване.

• ЧЕТВЪРТИЯТ проект, одобрен от Министерството на културата, представя дигитално природното богатство в България и развива съдържанието на сайта на ПНМЧО. Този проект предлага вълнуващо виртуално пътешествие, тип 3D, към красивите природни места на района, като осигурява интерактивно преживяване за всички възрасти.

ПРОЕКТИТЕ се реализират в изпълнение на общата концепция на музея за логическата свързаност на експозициите с двата обекта на Световното природно наследство към ЮНЕСКО –  Биосферен парк „Централен Балкан“ и Европейския сериен обект „Старите и първични букови гори на Карпатите и други региони в Европа“. Чрез осъществяването на проектите ПНМЧО ще предлага вълнуващо преживяване за всички, които обичат природата и се интересуват от нейното изучаване и опазване.

Йорданка Якимова, ПНМЧО

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |