МПС дарове от Община Троян

* Нов „Фолкваген Джета“ за полицейското управление и нов автобус „Isuzu“ за СУ „Васил Левски“, ключовете връчи кметът Михайлова в първия работен ден на новата 2023 г.
Придобивки
В ПЪРВИЯ работен ден на новата 2023 г. (3 декември) кметът Донка Михайлова връчи на началника на РУ на МВР – Троян гл. инсп. Ивайло Славков ключовете на нов лек автомобил „Фолксваген Джета“. Немската машина бе дарена след решение на общинските съветници на последната за 2022 г. сесия на местния парламент (22 декември). „Джета“-та ще се използва от районните полицейски инспектори и за нуждите на Детска педагогическа стая. „Автомобилът ще служи за предотвратяване на произшествия и криминални престъпления, както и за осигуряване на добър обществен ред на територията на общината“, коментира троянският полицай №1.

В СЪЩИЯ първи работен ден на новата година Община Троян зарадва с ново МПС и най-голямото троянско школо СУ „Васил Левски“. Кметът Михайлова връчи ключовете на 32+1-местен автобус на японската марка „Isuzu“, модел „Turquoise“, на директора Ангел Балев. Училищното возило, в задължителния жълт цвят и със съответните надписи, е предоставено от МОН за безвъзмездно ползване за срок от 10 години; а пристига в Троян след молба на кмета до образователния министър и ще подмени остарелия и често влизащ в сервиза стар училищен автобус. „Транспортът за нашето училище е от изключително важно значение, тъй като ежедневно пътуват деца от няколко населени места извън града. Старият ни автобус бе сериозно амортизиран и това налагаше отделянето на значителен финансов ресурс за неговия ремонт. С новия автобус ще осигурим спокоен превоз на нашите ученици и ще оптимизираме разходите за ремонтни дейности“, коментира г-н Балев.

Т21, по информация от Община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |