JAM ON THE RIVER 2022, 12-13 АВГУСТ, ДЕБНЕВО

* Международен фестивал на музиката и изкуствата в магичния Троянски Балкан, четвърто издание
Предстоящо 12-13 август
ЗА ЧЕТВЪРТИ пореден път край с. Дебнево, Троянско, ще се проведе Международният фестивал на музиката и изкуствата JAM ON THE RIVER 2022 – 12-13 август 2022 г., петък и събота. Необикновеният фестивал, който не използва зали, площади или стадиони, а се разполага на красивата поляна над река Видима до Дебнево, сгушена в  дъхавите хълмове на Троянския Балкан, съчетава ведно магията на музиката и природата. (за миналогодишния JAM ON THE RIVER 2021 – виж ТУК) Чуждестранни и български етно джаз музиканти и формации и тази година ще  представят своето творчество и талант на сцената на JAM ON THE RIVER 2022. Програмата на фестивала включва световноизвестни музиканти от България, Италия, Германия и Монголия.

ЗРИТЕЛИТЕ на фестивала ще могат да се насладят на творчески концепции и демонстрация на приложни изкуства сред магичната авансцена на Троянския Балкан. Магията на изкуствата ще бъде представена от майстори керамици,  художници с рисунки на стъкло и други творци на приложните изкуства.Гостите ще могат да се насладят на традиционни български ястия, месо и зеленчуци на скара, понички, гофрети, студена бира, безалкохолни напитки и още лакомства за малки и големи, ксервирани от професионалисти в български носии.
Предвидени са шатри и чадъри, а ако някой загрее прекалено много в ритъма на музиката, вировете на река Видима надничат с бистрите си очи  точно отдолу.

JAM ON THE RIVER 2022
се радва на изключителната подкрепа на кмета на Троян  Донка Михайлова и Община Троян, както и на водещия производител на чай и сред основните производители на пакетирани билки за аптечната мрежа в България – „Биопрограма“ ЕАД, и на ЕТ „Елимекс - Иван Радевски“ - доказана фирма с повече от 20 години опит в мебелната индустрия.

СРЕД ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ НА JAM ON THE RIVER 2022

ВЕРОНИКА ТОДОРОВА

По време на 26-годишния си музикален път, Вероника, наричана Царицата на акордеона, се качва на сцената на едни от най-престижните международни и световни музикални конкурси и фестивали в Германия, Италия, Австрия, Холандия, Норвегия, Финландия, Швейцария, Словакия, Румъния. Три пъти печели първо място от Акордеонен конкурс в Пловдив, има първи места от „Citta di Lanciano“ (Италия), „Primus Ikaalinen“ (Финландия), „Deutsche Meisterin 2006“ (Германия) и много други. През 2004 г. основава „Вероника Тодорова Бенд“, с който издава първите си два албума „Rosso“ и „Balkan Train“. През последните 10 години групата взима участие в редица фестивали и прави турнета из Европа. В момента Вероника участва в различни проекти заедно с музиканти като Кристофър Херман, Рафаел Цвайфел, Райнер Михел, Бодек Янке, Салман Гамбаров, Каролине Тон, Тамара Лукашева, Синтия Завен и много други. С част от тях основава и групата „Eurasians Unity“, която печели престижната наградата „World Music Prise“ за 2015 г. През 2020 г., след 17 години извън България, Вероника се завръща в родината, в своето с. Дебнево, и основава фестивала JAM ON THE RIVER. През 2022 г. застава рамо до рамо със световноизвестния цигулар Веско Ешкенази в съвместното им турне „В света на музиката“, заедно с Плевенската филхармония и диригента Георги Милтиядов.

РЕНЦО РУДЖИЕРИ

Един от най-големите съвременни джаз музиканти - акордеонист, композитор и преподавател. Специализира при Франк Мароко, Адриано Мацолети, Ричард Галиано, Енио Мориконе (филмова музика) и Марио Раджа (аранжимент и композиция). Има над 2000 концерта по целия свят. Бил е артистичен директор на важни фестивали, а в момента ръководи фестивала за награди Italia, сред чиито създатели е. Ренцо е един от първите акордеонисти, които публикуват и създават модерна дидактика за джаз акордеон. Преподава джаз в консерваторията „Gaetano Braga“ (Италия).

КРИСТОФЪР ХЕРМАН

И за да не се осъмните в световната класа на нашето музикално фестивално вдъхновение, представяме ви втория музинат от великолепната JAM BAND, която ще свири от 19:00 ч. до 20:00 ч.: Кристофър Херман – виолончелист. Родом от Франкфурт, Германия. Доцент в Kronberg Academy - консерваторията „Emanuel Feuermann“. Заедно с интереса му към класическата и модерната музика, през годините у него се събужда и любопитството към джаза и етно музиката на различни култури. Създава свой собствен език в тонове, с който се отличава през годините на музикалните сцени както в Германия, така и в чужбина.

ЕНХЖАРГАЛ ДАНДАРВААНЧИГ

Енхжаргал Дандарваанчиг, известен също като Епи, ще представи   песни от сърцевината на Монголия – чрез гърлено пеене и пронизващи звуци на конеглава цигулка. Той е от музикантите, използващи традиционен метод за обертоново пеене и изпълнения на забележителния инструмент морин хуур или конеглава цигулка. „Епи“ е прякорът му от детските години, който си „влачи“ и до сега, и който е много помага, защото никой не успява да произнесе бързо цялото име на музиканта.

МИНКО ЛАМБОВ

Минко Ламбов е композитор с широки творчески интереси, той създава произведения в различни жанрове – симфонична музика,  филмова музика, мюзикъл, опера, балетна музика,  джаз,  етно, фюжън, поп музика, песни за деца и др. Минко е творец с гореща емоционалност и богато оркестрово звучене, той е в непрекъснато търсене на новото, като с огромен интерес експериментира в смесването на различните жанрове. През 2015 г. се запознава с виртуозния цигулар Светлин Русев, който записва по неподражаем начин танца „Молба“ из поп операта на композитора „Рибарят и неговата душа“ (по приказката на Оскар Уайлд).

АНГЕЛ ДИМИТРОВ     

Освен като изпълнител, Ангел Димитров е известен и като композитор и аранжор. През 2006 г. започва работа в Българско национално радио в оркестъра за народна музика като солист оркестрант. Наред със студийната и концертна дейност в БНР осъществява и многобройни проекти с музиканти като Теодосий Спасов, Недялко Недялков, Стунджи, Иво Папазов, Петър Ралчев и много други. Виртуозните му изпълнения съчетават различни стилове като рок, джаз, блус, латино и го правят изключително интересен за българската и световна музикална сцена. 

SPECTRUM VOCAL BAND

„Spectrum Vocal Band“ е хармония от човешки гласове. Различните експериментаторски търсения без ограничения в жанровете описват техния стил и характер – съчетание от поп, фънк, джаз и етно с бийтбокс в петгласна хармония. Певците от бенда – Боряна Йорданова, Весела Морова, Даниел Николов, Янко Янков и Константин Бейков – създават качествено и естетически издържано изкуство, показвайки съвременното лице на българската акапелна музика. През 2019 Spectrum Vocal Band издава дебютния си албум с оригинално фънк звучене – „Пресечна точка“. През февруари 2022 албумът им „Singerprints“ е номиниран за престижните награди за съвременна акапелна звукозаписна продукция CARA в две категории: „Най-добър европейски албум” и „Най-добър фолклорен албум”.

ФОРМАЦИЯ „ЖАРАВА“

Формация „Жарава“, създадена от музиканта и композитира Владимир Величков – преподавател в катедра „Музика“ към педагогическия факултет на Пловдиския университет „Паисий Хилендарски“. Въпреки кратката си биография формацията успя да си извоюва авторитет на една от най-интересните и оригинални  музикални групи в България. В този си вид и като изказ и представяне на фолклора в съчетание със съвременните стилове музика тази формация няма аналог в България. В репертоара си групата има както традиционни фолклорни произведения с иновативно звучене, така и авторски пиеси на фолклорна основа. „Jarava“ оглавяват неколкократно класацията Топ 40 на най-голямата платформа за етномузика в света, базирана в Тороно (Канада) – „Етноклоуд“

ANGEL DEMIREV FOLK QUARTET

„Angel Demirev Folk Quartet“ е един вдъхновен поглед към съвременната българска народна музика. Представят китарно звучене, импровизация, автентичност, мост към миналото и бъдещето. Водени от търсенето на нов музикален език, Ангел Демирев, Добромир Велев, Петър Миланов и Калоян Павлов се обединяват под общата идея за споделяне на сила и истина в музиката.


За контакти:

ВЕРОНИКА ТОДОРОВА, създател и организатор на JAM ON THE RIVER
тел. 0878/831656
е-mail: veronika_todorova@web.de
web: www.veronikatodorova.de
facebook: veronika.todorova.315    
facebook: debnevo.Jam

ЯНА ПЕЛОВСКА
, ПР на JAM ON THE RIVER
тел. 0878/634459
е-mail: yanamp@gmail.com

ПРОГРАМА JAM ON THE RIVER 2022

12 АВГУСТ, ПЕТЪК, НАЧАЛО 18:00
• Spectrum Vocal Band – етно джаз акапелна група
• Дуо Кристофър Херман (Германия) и Енхжаргал Дандарваанчиг (Монголия)
• Angel Demirev Folk Quartet
• Формация „Жарава“

13 АВГУСТ, СЪБОТА, НАЧАЛО 18:00

• Гайдарска дружина и формация тъпани „Троп'Ангелес“
• Танцови състави към НЧ
Просвета - 1905 г., с. Дебнево
• Звезден квартет, сформиран специално за Jam on the River 2022 – Ренцо Руджиери (Италия), Минко Ламбов, Станислав Георгиев и Цветан Георгиев
• Вероника Тодорова и камерен оркестър „Дианополис“
• All Star Jam Band 2022 – Вероника Тодорова, акордеон, Енхжаргал Дандарваанчиг, Кристофър Херман, Ренцо Руджиери, Минко Ламбов, Станислав Георгиев, Ангел Димитров, Цветан Георгиев и Стефан Тодоров

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |