Карин Фремион: Сърдечно благодаря на клуб „Инвиктус“

* „Трудно беше за Капюсин-Латинка, също и за треньора заради езиковата бариера и различния начин на провеждане на тренировките във Франция и България. Но всичко това бе преодоляно“
 
Плуване Читателите ни пишат
Капюсин-Латинка Фремион
14-годишната Капюсин Фремион е французойка, парижанка. И не толкова отдавна прибави към френското си име българското му съответствие, така че името й вече е Капюсин-Латинка. Което не е случайно, френското момиче има здрава българска и още по-точно – троянска, връзка. Внучка е на нашата съгражданка Мариана Йолова-Боден, която над 50 години живее във френската столица, но си остава много тясно свързана с България и родния Троян, редовно си е тук и за наша чест – е редовен читател, а и автор на вестника ни. Майката на Капюсин – Карин Йолова-Фремион, също тачи и пази българската си връзка.

Трите чаровни дами – баба, майка и внучка, Мариана, Карин и Капюсин-Латинка – това лято отново са тук. А прелестната тийнейджърка, занимаваща се сериозно с плуване в Париж, продължава тренировките си и в Троян – към плевенския клуб „Инвиктус“, който има занимания с местни деца в покрития басейн на троянското СУ „Св. Климент Охридски“. Капюсин-Латинка дори записа първо участие от името на клуба – на Държавното първенство във Варна в края на м. юли. По-долу ви представяме краткото благодарствено писмо на майка й за това участие. Т21 
Нашата Капюсин-Латинка на старт
14-ГОДИШНАТА плувкиня Капюсин-Латинка Фремион (р. 2008 г.), която е с български корени, но живее във Франция, се яви на Държавното първенство по плуване във Варна (29-30 юли). Аз, нейната майка Карин Йолова-Фремион, сърдечно благодаря на Плувен клуб „Инвиктус“ (който провежда тренировки в басейна на СУ „Св. Климент Охридски“, Троян) и лично на президента на клуба Кирил Бъчваров, че я приеха в отбора.

ТРУДНО беше за нея, също и за треньора заради езиковата бариера и различния начин на провеждане на тренировките във Франция и България. Но всичко това бе преодоляно. Тренировъчният процес тук е на изключително високо ниво и c иновативни методи – плувците ползват водоустойчивите слушалки, чрез които имат постоянен контакт във водата.

Момчетата на „Инвиктус“ с титлата на 4х100 кроул, ДП 2022, Варна
ИЗКАЗВАМ адмирации към момчетата младша възраст от отбора на „Инвиктус“, които още в първия ден на състезанието показаха какво могат – Тодор Тодоров, Валери Алипиев, Емилиан Цолов и Иван Ненков. Те станаха държавни шампиони в своята възрастова група в щафетата 4х100 метра кроул (свободен стил). А моята Капюсин-Латинка Фремион, нашето троянско момиче от Париж, се класира на 9-то място на 400 метра кроул в своята възрастова група.

11 август 2022 г., Троян

Карин Йолова-Фремион

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |