Отпада „зеленият сертификат“

* Отмяната стана със заповед РД-01-138/17.03.2022 на здравния министър проф. Асена Сербезова и влиза в сила от 21 март * Със същата заповед от 29 март отпада изискването за задължително тестване на учениците
Коронавирусът
проф. Асена Сербезова
ОТ ПОНЕДЕЛНИК, 21 март, със заповед РД-01-138/17.03.2022 на здравния министър проф. Асена Сербезова се отменя задължителното изискване за т. нар. „зелен сертификат“ за различните дейности и обекти, попадащи в този режим на превенция срещу коронавируса.

ПРИПОМНЯМЕ – изискването за „зелен сертификат“ бе въведено на 21 октомври миналата година със заповед РД-01-856/19.10.2021 на тогавашния служебен здравен министър д-р Стойчо Кацаров и обхващаше следните дейности и обекти: конгресно-конферентни мероприятия, обучения, конкурси и изпити, посещения на ресторанти, увеселителни заведения, музеи, галерии, кина, театри, цирк, концерти, фестивали и всякакви сценични събития, танцови и музикални школи, образователни центрове, фитнес центрове, басейни, СПА центрове и подобни, магазини, МОЛ-ове, организирани екскурзии. Самият „зелен сертификат“ пък се получаваше след ваксинация и преболедуване (установено с PCR тест или бърз антигенен тест), а малко по-късно се прибави и наличието на антитела (доказано чрез лабораторен тест). Срещу режима на превенция чрез „зелен сертификат“ имаше доста брожения – както у нас, така и в чужбина, но той влезе в действие и даде своите резултати, макар че на места контролът бе твърде занижен или фиктивен. Спорове за „зеления сертификат“ имаше и в парламента, а след въвеждането му депутатите от една популистка антиваксърска партия демонстративно отказваха да го спазват и агитираха срещу.

ДРУГ ВАЖЕН момент в новата заповед на проф. Сербезова е, че от 29 март отпада и изискването за ежеседмичното тестване със щадящи тестове на учениците във всички училища в страната.

Т21
 
Още по темата:

2 коментара:

Илиян Пеевски каза...

От днес можете и да не се удряте с 5-кг чук по палците. Колкото до "дадените резултати", с които местната гьобелсова медийка ни зарибява, но и ни спестява, те са същите, каквито са и от принудителната нацистка ваксинация - почти НУЛЕВИ! Именно България даде най-добрия пример за това. С най-ниската, макар и принудителна ваксинация и тотално не спазване на всякаквите идиотски мерки плюс сертификати - в България процентите на "заразяване" бяха в пъти по-ниски от тези на "отличниците" с близо 100% ваксинирани и то по няколко пъти плюс с драконовите им мерки и терор. Това, разбира се, изобщо не се дължи на управляващите ни евро и американски слуги и гъзолизци, а на здравия разум и чувство за съхранение на българина.
В крайна сметка, първият глобален опит на неонацистите да подчинят и смачкат народите по света се провали с гръм и трясък. Едва ли някога ще научим от коя лаборатория за смърт ни снабдиха с този вирус. Такива, каквито руснаците унищожиха в Украйна и то 30 на брой. Има още над 300 по света и пак на същите собственици, така че е възможно да ни сюрпрезират с нови изненади.
И още нещо, за ограмотяване на родните ни гьобелсови медии - няма такова понятие като "антиваксер" в случая..... казват се антинацисти. Ваксините са едно от най-големите достижения на медицината и човечеството, но това, с което ни тероризираха 2 години няма нищо общо нито с медицината, нито с хуманизма.

Z@Q каза...

Вместо снимката на тази лигава уличница, да бе публикувал снимка и взел интервю от хилядите пострадали и все още живи от тези "ваксини"!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |