Михайлова хвали Радев и Пеканов

* Причината – финансовата децентрализация на общините в президентския проект за нова конституция и 100 млн. евро в повече за осветление в Плана за устойчивост
Отличници
С президента на партито за 25-годишнината на НСОРБ
КМЕТЪТ на Троян Донка Михайлова, която е зам.-председател на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), похвали (в профила си във фейсбук) двама български политици от висшия ешалон на властта  – президента Румен Радев и доскорошния служебен вицепремиер Атанас Пеканов.
 
ДОБРИТЕ думи за Радев бяха във връзка с намерението в проекта му за нова конституция да бъде заложена доста по-сериозна финансова независимост и еманципация от централната власт на българските общини. „По време на своя поздрав към участниците в отбелязването на 25-годишнината от създаването НСОРБ президентът Румен Радев каза, че има намерение в промените на Конституцията, които готви, да бъде заложена финансовата децентрализация на общините. Промените в основния ни закон, подготвени от президентската институция, предвиждат предложения, които да доведат до намаляване на зависимостта на местната власт от актове на Министерския съвет и държавния бюджет. Мисля, че системните ни усилия за децентрализация имат шанс повече от всеки друг път“, написа г-жа Михайлова.

Атанас Пеканов
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ласкава бе оценката към Пеканов – най-младия в служебния кабинет „Янев“, натоварен с отговорността по управлението на европейските средства, включително и подготовката на Плана за устойчивост, чрез който ще получаваме европейските субсидии. „Благодаря, г-н Пеканов, че чухте това, което Ви казах за необходимостта от повече средства за улично осветление за българските общини в Плана за устойчивост. Изненадах се, че дни след разговора ни ми писахте, че сте предвидили 100 млн. евро в повече в Плана за устойчивост. Българският кмет не е свикнал да бъде чуван от министрите. В резултат много общини ще подменят уличното си осветление. Така се прави. Знам, че Вие имате бъдеще в българската политика. Защото чувате хората. Успех! Страната ни има нужда от хора като Вас!“, бе кметската оценка за 31-годишния икономист и бивш вицепремиер.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |