Има ли далавера при погребалните услуги?!

* „Обадих се в Агенцията за защита на потребителите, казах, че цената е раздута. Оттам ми отговориха, че погребалните фирми сами си определят цените и не може да им се месят. Но като чуха 1800 лв., се съгласиха“
 
Хубава работа,
ама троянска
 
ТРУДНО време, с много болка и смърт. Време, изискващо доброта и солидарност, за да се справим. Но за нещо обратно на добротата и солидарността ни сподели със сълзи на очи наша читателка, троянка, медицински работник, която търсеше съдействие и гласност за сполетялото я, като пожела да не й споменаваме името. Наскоро погребала брат си, починал от ковид и погребалната фирма й поискала 1800 лв. – не пожела да споменаваме и името на фирмата, защото случаят не е единичен и не била единствената, вършеща подобни неща. А сумата била обявена след погребението, постфактум, без никакви предварителни пояснения.

„ТОВА е ненормално, подигравка! Обадих се в Агенцията за защита на потребителите, но тогава още бях в стрес от погребението, бях и в карантина. Казах само, че цената е раздута. Оттам ми отговориха, че погребалните фирми сами си определят цените и не може да им се месят. Но като чуха 1800 лв., се съгласиха, че това е много голяма сума за едно обикновено погребение. Дори ми заявиха, че не е трябвало да я плащам; но това какво значи – да се съдим и да се бием ли?!“, бяха думите на жената. Попитахме не е ли получила някаква предварителна оферта или поне ценоразпис. Отговорът: „Не, сервираха ми сумата и чак като стана скандала, ми представиха ценоразписа. Една приятелка, софиянка, с която споделих, ми вика – че то в София са по-евтини погребенията. Явно тук е на връз човека, както казват в Троян!“.

В ДОПЪЛНЕНИЕ потърпевшата ни сподели откъде идва напомпването на цената – от погребалните атрибути, свързани с коронавируса. Били й начислени 8 броя защитни облекла за гробарите по 54 лв. – общо 423 лв., един найлонов транспортен чувал за 100 лв. и 55 лв. за дезинфекция на колата. „Намерих телефона на търговец на подобни неща – уточни ни тя, – и го попитах колко струват защитните облекла, отговорът бе 8-12 лв. Коментарът е излишен! Питам някой следи ли цените на погребалните услуги, смятам да се обърна и към националния омбудсман.“

Т21

4 коментара:

Бай каза...

За цените , явно са високи, и са се наговорили всички , но има една катафалка джип Тойота ( пише Троя на него) и младежа , който я кара се прави на състезател в града и понеже полиция явно няма да забележи с каква скорост се кара и в насрещното срещу знаците , ще яде шамарите скоро!

Сърбал попарата каза...

Стилът на агенция Рай...

Гробаря каза...

Като гледам какъв си мъжкар или женска (пут..) поне, си напиши имената да оправим шамарите.А относно бързото карането в града, не го правя умишлено или от свободия, а защото правим по пет, шест погребения на ден.Но на ограничен и малоумен човек, какво да обяснявам повече!

Димитър Костадинов каза...

Ни най -малко не те извиняват многото погребения за ,,лудото каране ,,или си на принципа ,,колкото повече по -добре
Относно името на Бай...напиши твоето ,,Гробарю,,

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |