Закопчаха двама с глиган в багажника

* Освен незаконно отстреляно диво прасе полицаите открили незаконни ловни трофеи и шест ловни оръжия * Аверите – на 42 и 43 години, ги грози затвор до една година
Крими
ДВАМА мъже – на 42 и 43 години, са задържани в Районното управление на МВР в Троян по обвинение в бракониерство, съобщиха от полицията. В неделя, 28 ноември, при рутинна проверка на пътя край с. Бели Осъм в багажника на автомобила им била открита убита дива свиня – без задължителните документи за отстрел и превоз съгласно Закона за лова. В автомобила били открити и иззети и три ловни карабини, а при последвалия обиск в имот, обитаван от едното от лицата, полицаите открили и иззели два ловни трофея (рога), за които не били представени изискуемите документи и още три ловни оръжия.

ПО СЛУЧАЯ е образувано досъдебно производство по чл. 237, ал. 1 от Наказателния кодекс, предвиждащ лишаване от свобода до 1 година или глоба до 300 лв., както и лишаване от право да се упражнява определена професия/дейност. Двамата престояли 24 часа в предварителния арест, а работата по случая продължава. Но информация дали закопчаните авери с незаконно отстреляния глиган, пушките и трофеите са нашенци или приходящи и дали са правоспособни ловци няма.
 
Т21

2 коментара:

Unknown каза...

Това е България. Ще ги хванат за дедовия.

Unknown каза...

Че то има ли по големи бракониери от редовите ловци? Да им приберат оръжията и да им ги дават само когато има организиран лов. И колко големи комплекси трябва да имаш за да отидеш да убиваш невинни животни в гората за които не си се и грижил.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |