Разстреляха Алонсо

* Тиражираната информация за убийството на ловешкия ягуар беглец е доста противоречива * Няма ягуар, няма проблем * Кметът Казанджиев: „Все едно загубих близък човек”
 
Застреляният ягуар, снимка - www.politikata.net
Тема с продължение

ЗАСТРЕЛЯХА Алонсо, избягалият тази сутрин от зоопарка в Ловеч 10-годишен ягуар, кръщелник и осиновен през 2007 г. от кмета на града Минчо Казанджиев. Гръмнали го около 17:00 ч. Въпреки предварителните изявления, че хищникът красавец ще бъде упоен и само в краен случай - убит.

ТИРАЖИРАНАТА информация за разстрела е доста противоречива. Двама ловци с пушки с упойващи стрелички разкрили къде се крие Алонсо и шест часа безуспешно се опитвали да го примамят със заложено месо и да го приспят. След това обаче взели, че го гръмнали. Защо – не е съвсем ясно. Дали стреличките не са подействали или на авджиите и останалите от хайката им е писнало да дебнат и решили да свършат работата по най-сигурния начин (няма ягуар, няма проблем)? Дали, появи се и такава информация, звярът наистина е успял да се изплъзне от загражденията, излязъл е от парка „Стратеш”, където е зоопаркът, и заради сигурността на хората била предприета радикалната мярка?

НИЕ (Т21) говорихме с троянец, който е ходил многократно на лов за леопарди в Африка и добре познава нрава на големите котки. Според него убийството на ягуара в Ловеч е било единственото възможно решение - животното е много хитро, много бързо, катери се и по дърветата, а уплашено се превръща в перфектния убиец; а шансът да бъде прилъгано и упоено със стреличка е минимален. Изчакването до смрачаване пък криело допълнителни рискове за хората в града и района и можело да стане много кърваво.

КМЕТЪТ Казанджиев пред BNews.bg натъжен заявил: „В особено състояние съм, все едно загубих близък човек. Грижа се за Алонсо вече седем години, купувам му храна и сега го загубих”; и намекнал, че най-вероятно ще осинови втори ягуар. А от управата на зоопарка вече търсели варианти за закупуване на нов мъжки ягуар. 

Т21

Още по темата:

24 коментара:

Анонимен каза...

По трапето се разкарват на свобода особен род крадливи маймуни,ама никой не ги гърми !

Анонимен каза...

А другите, които се разкарват из общ. администрация начело с Колю и Ачо-кебапа гърми ли ги някой?

Анонимен каза...

А троловете комунета като вас не е нужно да ги гърми човек,вие сами ще си отмрете скоро.Как не ви хрумна да гръмнете любимата си кака Дона?

Анонимен каза...

Ти явно си гордостта на родата,най-умния,а?

Анонимен каза...

към 1-ви,тези да не са от породата МАНГУСТИ,по Трапето :))))

Анонимен каза...

Как може ягуарът да бъде застрелян,а не са могли да го упоят?Защото не са искали.Защо вместо патрон не е имало упойваща стрела?На кого пречи?????

Анонимен каза...

Идиоти, всички да ги разстрелят!

Анонимен каза...

Общинарите още ли не са се върнали от Бузлуджа и да кажат на т21 кво да пише за далаверите на сесията на общинския съвет

Анонимен каза...

Абе, тук не става ли дума за убит ягуар ?! Вие какво точно коментирате?

Анонимен каза...

..POTRESAVACHTO ! ,......tuk v españq za ubiistvo na jivotno te sadqt !

Анонимен каза...

10-ти,биковете животни ли са?

Анонимен каза...

Много ми е жал за милото животно. Пазача му бил забравил да заключи клетката! Този пазач още ли работи в зоопарка? Толкова ли не можаха да го приспят със стреличка и сега да е жив? По-лесно е да го убият. Порадвало се е за кратко на свободата си едно красиво и гордо животно. Няма по- голям звяр от човека. Жалко, много жалко!

Анонимен каза...

Жалко за животното,като се има в предвид,че е рядко срещан и скъп вид,а и че в Ловеч в зоопарка са малко останалите хубави и екзотични животни :( ... Не са го упоили,предполагам защото са имали само една или две пушки със стрели,понеже няма пари за повече,а убийството му е било по-лесния вариант за "ловците"

Анонимен каза...

Такъв случай в чужбина не знам дали има. Как ще убиеш животно,избялагало по човешка вина. Нали хората сме голяма работа, на върха на системата сме уж - еми измисли начин да го хванеш - не ставало това, не ставало онова, бла-бла. Просто им е писнало и са търсили най-лесното решение, ама това драги ми селянино не ти е дивата свиня или лисицата в троянския балкан. Думи нямам...

Анонимен каза...

Вината за убийството на ягуара е на кмета Казанджиев. Зоопарка е общински и градоначалника е дал съгласието си Алонсо да бъде убит, по точно разстрелян като куче досами оградата на зоопарка до клетката си. Изобщо не е потърсил други възможности!Това престъпление е на Казанджиев. Сега няма кой да му потърси вина, но след изборите догодина когато 100% той няма да бъде кмет на Ловеч ще му се потърси отговорност не само за Алонсо, но и за много други престъпления които е извършил. Особено в манипулирането на общиствените поръчки. Прогноза-убийството на ягуара е началото на края на политическата му кариера като кмет. И още нещо-крайно време е да се въведе мандатност на кметовете. За 2 мандата=8 години каквото направят- направят. После се обвързват и корумпират до безобразие. Започват да живеят в свой свят далеко от всяка реалност. Самозабравят се и мислят хората за прости и си мислят, че хората незнаят как трупат пари с кражбите сии приближени обръчи от фирми. Именно загубата на реална оценка е накарала Казанджиев да разреши екзекуцията на животното. Вината е само негова! Нека да го препарират и под ягуара да напишат: Мен ме уби Минчо Казанджиев! Може би трябва и убиеца Казанджиев да сложи автограф при надписа на ягуара. Така срама ще е пълен. Срамувам се, че може да има такива индивиди като Казанджиев и се радвам, че не е кмет на община Троян.

Анонимен каза...

А ако днес в новините пишеше: ягуар разкъса две деца???
Какво ще пишете? Защо не го гръмнаха този звяр, а го оставиха да разкъса две невинни деца?!?!?!?!

Анонимен каза...

А ако пишеше: ягуара се следеше от хеликоптер, професионални снайперисти го упоиха и върнаха в клетката, отговарящият за сигурността на зоопарка беше уволнен, експертна комисия изяснява причините за инцидента и необходимата модификация на инфраструктурата, а срещу лицата за който има съмнение, че не изпълняват административните си задължения се водят предварителни разследвания?

Анонимен каза...

А това,че улични псета и всякакви модифицирани помияри собственост на комплексирани малопишковци,разкъсват невинни деца и възрастни хора, явно не те притеснява ?
Ако,ако, и пак ако! А ти АКО бе чел новините внимателно,щеше да знеш,че ягуарът не е напускал района на зоологическата градина,а се е мъчел да се върне.Изобщо никой не си е правил трудът да го упойва,а директно са застреляли един от общо 292-та ягуара,обитаващи планетата Земя.Имаше някакви смешки,как не го можели да го уцелят със стрелите,как не го хващало и бла бла бла...

Анонимен каза...

А уе 18, ти добре ли си какво вярваш на написаното тук, то всичко е от рекъл и казал, съмнявам се да е имало репортер в гората. Точно как е никой няма да ти каже. Пък и safety first по-добре така от колкото да стане някоя беля и да плюете после нямаше ли кой да го гръмне по рано... аре малко....

Анонимен каза...

safety first означава да отстраниш лицата поради чиято вина изобщо е станал възможен такъв прецедент, да им се потърси отговорност и да се коригира грешката довела до него, за да не се случи пак същото. Но по- лесно е да се застреля животното, за да нямат глупаците след това някакви *евентуални* проблеми. Това е пример за некадърна работа. Дано зоологическите градини откажат да продадат друг ягуар на Ловеч при сегашните условия.

Анонимен каза...

Правилно са постъпили! По-добре, че са го убили отколкото да рискуват.Трябва да се мисли предимно за хората.

Анонимен каза...

това с несериозното отношение на служителите в зоологическата градина е съвсем "друга бира"

Анонимен каза...

Не са служителите виновни, всеки човек може да допусне грешка. Тук трябва да хвърчат глави на по-високо равнище. "Системата за сигурност" се състои от врата и един катинар, както в 1879 година. Днес ние живеем в 2014 година.

Анонимен каза...

По календар може и да е 2014, ама най-добре си живеем в 80те- всичко е старо,износено,съсипано и никой нищо не прави защото "НЯМА ПАРИ" ....само дядо Тошо липсва
Зоопарка може да е един от най-хубавите в България,но няма пари за поддръжката му от гледна точка на база и животни, служителите не получават добри заплати и затова не работят на 101%....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |