Сребро за Цвети и Анна-Мария от Световното в Солун

 * Троян спечели половината от медалите за България, двете троянски момичета с вицешампионски титли

Самбо
Сребърните Цвети Маринова и Анна-Мария Манушева, СП 2021, Солун
ТРОЯН
и троянската школа спечелиха половината от медалите за България, общо четири, на Световното първенство за юноши/девойки и младежи, провело се в Солун, Гърция, 15-17 октомври. Нашите Цветелина Маринова (кат. до 65 кг) при девойките до 18 години и Анна-Мария Манушева (кат. до 65 кг) при 20-годишните – и двете възпитанички на троянския клуб по джудо и самбо „Чавдар“ и треньора Николай Матев, който бе и начело на българския тим в Солун – спечелиха сребърни медали и вицешампионски титли. Троянките стигнаха убедително до финала, като в схватката за златото Цвети отстъпи на представителката на домакините Ана Пападополу, а Анна-Мария – на рускинята Евгения Чиреш.

И ЗА ДВЕТЕ ни момичета това е поредният медал от голям международен старт през годината. На провелото се през м. май в Лимасол (Кипър) Европейско първенство Анна-Мария Манушева, която е студентка в Националната спортна академия, грабна среброто, а Цветелина Маринова, 12-класничка в троянското СУ „Васил Левски“, спечели бронзово отличие. Анна е десеткратна шампионка на България в различните възрастови групи, има три медала от европейски първенства, бронз от световно първенство и световна титла (2020 г.). Цветелина Маринова е шампионка от световните ученическите игри (2018 г.), има бронзов медал от световното първенство за кадети и немалко отличия на национално ниво. И от нас – честито и до нови победи!

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |